Bravúros teljesítménnyel kiejtette a bolgár bajnokot a Fradi!

Ondik Gábor 2019. július 18., 11:06

Egygólos előnnyel utazhatott a bolgár bajnok otthonában a Ferencváros. A zöld-fehérek elképesztő teljesítményt nyújtva idegenben három gólt rúgva kiejtették a Ludogorec együttesét.

A találkozó egyik jelenete Fotó: MTI

A magyar bajnok kezdte jobban a találkozót és a 2.percben Škvarka pontrúgását követően Haratin fejelt a léc fölé. Az első negyedóra kiegyenlített játékot hozott, a 17.percben pedig a zöld-fehérek egy gyönyörű támadás után megszerezték a vezetést. A Fradi szlovák játékosa Michal Škvarka szöglete után Haratin maradt üresen és megszerezte a vezetést.

A 20.percben óriási egyenlítési lehetőséget puskázott el a hazai együttes, Marcelino szabadrúgása a jobb kapufát súrolta. Egy perccel később újabb gólt szerzett a Ferencváros, Zubkov és Škvarka összjátéka után a szlovák játékos fűzte be védőit és a kapu túlsó sarkába helyezett az ötös jobb sarkáról. A hazaiak válasz három perccel később érkezett, Tchibota szögletét követően Ihnatenko nem tartott a lépést védőjével és Terziev pedig élt az alkalommal és Dibusz hálójába bólintott.

A 28.percben Lovrencsics szabálytalankodott az egyik bolgár játékossal, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A magyar bajnok hálóőre Dibusz Dénes azonban elképesztő bravúrral megfogta Swierczok büntetőjét akinek panenkás mozdulatára visszaért a magyar válogatott kapus. Az első játékrész hajrájában újabb találat már nem született, így a Ferencváros megnyugtató előnnyel mehetett szünetre.

Fordulást követően a bolgárok kezdtek aktívabban, de nem tudtak egyenlíteni. A Ferencváros pedig ezt kihasználva ismét kettőre növelte előnyét, miután Nguen remek szólóját követően a tizenhatos sarkáról a jobb felsőbe tekert, a bolgár kapus tehetetlen volt. A csereként beálló Keserü elsőként az 56. percben villant, de lövését Dibusz hatástalanította. Bő húsz perccel a vége előtt ismét visszazárkózott egy gólra a bolgár együttes, Tchibota beadását követően Heister balszerencsés mozdulata után a saját hálójában kötött ki a labda.

A mérkőzés 76.percében Cicinho beadását Jorginho fejelte a kapu jobb oldala mellé. Nyolc perccel a vége előtt emberhátrányba került a hazai együttes, miután Moti lágyékon talpalta Zubkovot, amivel a román védő megkapta pályafutása 13.piros lapját is.

A Ferencváros végig kézben tartva kettős győzelemmel ejtette ki a bolgár bajnokot és 2005 után nyert párharcot a BL-ben. A magyar bajnok ellenfele a következő körben a máltai Valletta lesz jövő héten.

Bajnokok Ligája selejtező, 1.forduló visszavágó:

Ludogorec (bolgár) - Ferencváros (magyar) 2-3 (1-2)

Ludogorec Arena, Razgard v.: Rumsas (litván)

Gólszerzők: Terziev (24.), Heister (69., öngól), ill. Haratin (17.), Škvarka (22.), Nguen (48.)

 

0 HOZZÁSZÓLÁS