2019. március 10., 13:31

Borbély Balázs csapata legyőzte a komáromi KFC-t

A szlovák másodosztály tavaszi idénynyitóján a Komáromi KFC idegenben a Borbély Balázs edzette Poszonyligetfalu otthonában lépett pályára. A komáromi kezdőben több felvidéki tehetség is helyet kapott.

ligetfalu-kfc-2-jpeg.jpg
Galéria
+2 kép a galériában

A Borbély Balázs edzette Pozsonyligetfalu hazai pályán fogadta a komáromi KFC-t. A lila-fehérek a fordulót megelőzően a tabella negyedik helyén álltak és a céljuk a tavaszi idényben a minél jobb helyezés elérése.

A hazai és a vendégek kezdőjében is több felvidéki futballista is lehetőséget kapott a bizonyításra. A ligetfalusiaknál a korábban a DAC B csapatában is futballozó Nagy Péter valamint a Szakolcáról távozó Szőcs László a kezdő volt, és a korábban a DAC-ban is megforduló Jakub Kosorín is a kezdőben kapott lehetőséget a bizonyításra.

A vendégeknél Mészáros András, Domonkos Kristóf és Pinte Patrik is kezdett, valamint Ujlaky Erik és Matej Slávik is a kezdőbe került, akik korábban a DAC-nál is futballoztak. Slávik jelenleg is dunaszerdahelyi együttes játékosa, csak kölcsönben szerepel Komáromban.

A találkozó első percei kiegyenlített játékot hozott, azonban a 10. percben egy durva szabálytalanság után a játékvezető azonnali piros lappal kiállította a vendégek játékosát Samuel Antáleket. A hazaiak pedig hat perccel később gólra is váltották emberelőnyüket és Jozef Sombat góljával emberelőnybe kerültek.

Ezt követően Jozef Olejník a vendégek mestere taktikai cserét eszközölt és a sárga lapos játékosát Roman Zemko-t lecserélte. A hazaiak az első félóra után tovább növelték az előnyüket, miután az egykori dunaszerdahelyi játékos Jakub Kosorín passza után Erik Prekop fejelt védhetetlenül Slávik hálójába.

 Szünetről visszatérve a hazaiak újabb gólokat szerezhettek volna, az aktuális játékrész elején Kosorín akciója után a kapufa mentette meg a komáromiakat az újabb kapott góltól. A folytatásban is uralta a játékot a hazai együttes, újabb találatot azonban már nem láthatott a közönség.

A bajnokság további részében a Komárom hazai pályán lép pályára a Máriatölgyes ellen, míg a Pozsonyligetfalu idegenben a Somorja otthonában lép pályára.

II.liga, 18.forduló:
Pozsonyligetfalu – KFC Komárom 2-0 (2-0)
Góllövő: Sombat (16.), Prekop (35.)
Kiállítva: Antálek (10.)
ligetfalu-kfc-2-jpeg.jpg
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.