2019. július 24., 22:14

BL: Megnyugtató előnnyel utazhat Máltára a Fradi

A Bajnokok Ligája második selejtezőkörében a magyar bajnok Ferencváros hazai pályán fogadta a máltai Vallettát fantasztikus hangulat közepette.

fradi_valletta
Fotó: MTI

A Ludogorec elleni szenzációs siker után a máltai bajnok várt a Ferencvárosra. A zöld-fehérek máltai ellenfele papíron ugyan gyengébb ellenfélnek számított, ez azonban a mérkőzés legelején nem nagyon látszott meg. A hétközben szerződést hosszabbító ukrán szakember több helyen is változtatott a kezdőcsapat összeállításánál. A Ludogorec elleni mérkőzésen pályára lépő felvidéki futballista Priskin Tamás ezúttal kikerült a meccskeretből, és Lanzafame került a kezdőbe, valamint az új szerzemény Eldar  Čivič is bemutatkozhatott a zöld-fehérek színeiben.

A vendégek bátran kezdték a mérkőzést, és az találkozó első perceiben több gólszerzési lehetőséget is kialakítottak a máltaiak. A mérkőzés 3. percében Nwoko lőhetett kapura, de kiszorított helyzetből nem találta el Dibusz kapuját. A Fradi nem kezdte jól a mérkőzést, azonban az első negyedóra végéhez közeledve folyamatosan átvették a játék irányítását. A mérkőzés 19. percében egy szögletet követően a máltai kapus nagyon rosszul jött ki és nem tudta elütni a labdát, ami a fejéről a hálóba pattant, ezzel a zöld-fehérek szerezték meg a vezetést.

A gólt követően is a magyar bajnok játszott fölényben és sorra dolgozták ki a helyzeteket. A 23. percben Lanzafame került helyzetbe, lövésénél azonban Bonello jól zárta a szöget és szögletre mentett. Az első félóra után Lovrencsics kiváló labdájáról Lanzafame centikkel maradt le. Tíz perccel az első játékrész vége előtt Zubkov szabadrúgása után a máltai kapu előtt Pulis csak szabálytalanul tudta megállítani Lanzafamét, amiért a román játékvezető határozott mozdulattal büntetőt ítélt. A megítélt büntetőt maga a sértett Lanzafame higgadtan értékesítette, kétgólosra növelve a hazai előnyt. Az első játékrész utolsó perceiben Zubkov indítása után Nguen került helyzetbe, de a máltai kapus hárítani tudott.

Szünetről visszatérve a Ferencváros komoly fölényben futballozott és Škvarka vezérletével sorra dolgozták ki a helyzeteket a zöld-fehérek. A mérkőzés 51. percében Nguesn lövésébe álltak bele a máltai védők, majd Zubkov lövését védte Bonello. Egy órányi játék után háromra növelte előnyét a magyar bajnok, Lovrencsics remekül ugratta ki Zubkovot, aki kihagyhatatlan helyzetbe hozta Lanzafamét, aki egy zseniális mozdulattal emelte át a máltai kapust.

A mérkőzés hajrájában ugyan visszavett a Ferencváros, de még így is akadtak bőven gólszerzési lehetőségei a magyar bajnoknak, míg a máltai együttes sok veszélyt nem jelentett a kapura a hajrájában. A mérkőzés véghajrájában mégis összejött a Vallettának az idegenben szerzett gól, miután a csereként beálló Messias mattolta a Fradi védelmét. A zöld-fehérek ennek ellenére is magabiztos előnnyel utazhatnak a jövő kedden esedékes máltai visszavágóra.

Bajnokok Ligája selejtező, 2. forduló:
Ferencváros - Valletta 3-1 (2-0)
Groupama Aréna, Budapest, 18603 néző v.: R.Petrescu (román)
Gólszerzők: Bonello (19.,öngól), Lanzafame (36., büntetőbő, 59.) ill. Messias (84.)
Sárga lapok: Borg (15.), Pulis (35.), Tulimeri (38.), Zerafa (52.)
Kiállítva: Borg (90+4.)
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Civic – Haratin, Ihnatenko – Zubkov, Škvarka (Sigér 82.), Nguen (Bőle 66.) – Lanzafame (Sihnyevics 66.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Valletta: Bonello – Zerafa, J. Borg, S. Borg, Pena Beltre – Pulis (Dimech 57.) – R. Muscat, Packer (Messias 70.), Tulimieri, Nwoko (Piciollo 82.) – Fontanella. Vezetőedző: Darren Abdilla
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.