2019. augusztus 18., 10:16

Bénes Lászlóval játszott otthon a Mönchengladbach

A német Bundesliga nyitófordulójának rangadóján a Mönchengladbach és a Schalke 04 játszott rangadót. A találkozónak felvidéki érdekeltsége is volt, ugyanis a doborgazi Bénes László is pályára lépett.

Bénes László
Médialapozó
Fotó: TASR

A tavalyi kölcsönjáték után nyáron visszatért a Mönchengladbach együtteséhez a doborgazi származású Bénes László. A Gladbach nyáron kinevezett új vezetőedzője, Marco Rose a felkészülés során is számított a fiatal felvidéki tehetségre és a kemény munka, úgy tűnik, beérett, ugyanis a bajnoki rajton Bénes Lászlót is a kezdőbe nevezte a német szakember. Rose a Salzburg együttesétől érkezett a Mönchengladbach együtteséhez.

A 21 esztendős tehetség a Bundesliga 1. fordulójában végig a pályán volt a Schalke elleni hazai rangadón, amelyen ugyan nem született gól, de a tehetséges futballista remek teljesítményt nyújtott.

Kép forrása: TASR

Bénes ugyan begyűjtött egy sárga lapot, edzője ennek ellenére sem cserélte le. A találkozón debütált egyébként a Gladbach színeiben a korábbi kiváló francia világbajnok védő, Lilian Thuram tehetséges fia, Marcus Thuram, aki a nyáron érkezett a Guingamp együttesétől a Bundesligába.

Borussia Mönchengladbach - Schalke 0-0

Bénes László
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék