2018. december 23., 15:47

Bénes László maradna a Bundesligában

A szlovák labdarúgás egyik legígéretesebb tehetségével Bénes Lászlóval készített interjút a Denník Šport, melyben a doborgazi tehetség kiemelte, a kevés lehetőség miatt sem térne vissza Szlovákiába.

benes-laci.jpg

A Bundesliga aktuális idényében mindössze egy mérkőzésén kapott lehetőséget a doborgazi tehetség Dieter Hecking vezetőedzőtől. Bénes László az elmúlt héten a Szalai Ádmot is foglalkoztató Hoffenheim otthonában kapott 27 percet a felvidéki futballista. Az elmúlt idényben is mindössze két mérkőzésen lépett pályára a Bundesligában, ennek oka pedig egy hosszú kihagyás volt sérülés miatt.

„Örülök, hogy végre újra játszhattam, de az igazság az, hogy többet szeretnék játszani. Egy labdarúgó számára két dolog a legfontosabb, hogy egészséges legyen és folyamatosan játsszon. Nyár óta jól érzem magam és folyamatosan edzésben vagyok. Meglátjuk, mikor jönnek a következő játékpercek a Bundesligában.“ - értékelte helyzetét a fiatal futballista.

Kedden a Mönchengladbach hazai pályán kétgólos győzelmet aratott a Nürnberg ellen, de Bénes László ezúttal nem kapott lehetőséget.

„Azt hittem kedden ismét pályára léphettek, de nem vagyok csalódott emiatt, hogy nem kaptam lehetőséget. Próbálok mindig pozitív maradni. Volt néhány sérült játékosunk is, de a Hoffenheim elleni mérkőzésen arról is meggyőződtem, hogy jól edzettem amiért az edző is megdicsért, hogy jó teljesítményt nyújtottam a mérkőzésen.“

2017 óta mindössze 63 percet játszott a Bundesligában, arra felvetésre, hogy esetleg kölcsönben távozna és visszatérne Szlovákiába a fiatal tehetség a következőket felelte:

„Jelen pillanatban, amit meg tudok erősíteni, száz százalék, hogy Szlovákiába biztosan nem térek vissza. Ideális esetben a Bundesligában maradnék, de talán nem megyek sehova.“ - zárta mondandóját a Gladbach tehetsége.

Megosztás
Címkék