2018. július 31., 10:18

Bénes László kihagyja a Bundesliga rajtját

Mint arról korábban beszámoltunk a csallóközi tehetség Bénes László ismételten megsérült és kénytelen volt abbahagynia a felkészülését a Mönchengladbach színeiben. Bénes a legfrisebb diagnózisok szerint öt hetet kénytelen kihagyni a felkészülésből.

benes-laszlo-kispacal.jpg

A 20 esztendős középpályás az Augsburg elleni 2-1-re megnyert felkészülési mérkőzésen sérült meg. Az ifjú tehetség a mérkőzés 60. percében lépett pályára, és 16 perccel később kényszerű cserére szorult.  A vizsgálatok után megállapították, hogy a jobb combizma húzódott meg.

"A felkészülés elején minden rendben zajlott. Két mérkőzésen is pályára léptem, a sérülés a harmadik felkészülési mérkőzésen jött az Augsburg elleni. A találkozón csereként léptem pályára a 60. percben két csapattársammal együtt 0-1-es állásnál. Az eredményt sikerült 2-1-re megfordítanunk, de sajnos az egyik sprint alatt meghúzódott a combizmom. A 75. percben kénytelen voltam elhagyni a játékteret. Ez óriási balszerencse. A sérülés tényét a combizom húzódást a mágneses rezonancia is megerősítette." - értékelt Bénes a futbalsfz.sk portálnak.

"Úgy tűnik 4-5 hét kihagyás vár rám. Az edzőm és az orvosi stáb is úgy véli a lehető leghamarabb visszatérek a pályára. Én is nagyon remélem, hogy a lehető leghamarabb ismét a pályán lehetek, hogy segítsem a csapatot." - zárta mondanivalóját a doborgazi tehetség.

Bénes ezzel biztosan kihagyja a Bundesliga rajtját mely, augusztus 24-én esedékes, igaz csapata a Mönchengladbach egy nappal később augusztus 25-én a Leverkusen ellen kezd hazai pályán.

Megosztás
Címkék