2019. március 16., 07:40

Bénes László bravúros teljesítménye

A német Bundesliga másodosztályának pénteki nyitómérkőzésén a Bénes Lászlót kölcsönben foglalkoztató Kiel hazai pályán fogadta az Erzgebirge Aue együttesét. A doborgazi tehetség kiváló teljesítményt nyújtott.

Bénes László
Médialapozó
Fotó: Kiel hivatalos fb oldala

Bénes László négy mérkőzés után kapott ismét lehetőséget a kezdőben, az előző mérkőzésein többnyire csereként lépett pályára. A hazai együttes remekül kezdte a találkozót és éppen a csallóközi tehetség jobb oldali pontrúgása után, Honsak nagyon hamar előnyhöz juttatta a hazaiakat és a hálóba „bólintott”.

Három perccel később a fiatal támadó visszaadta a gólpasszt Bénesnek és kihagyhatatlan helyzetbe hozta felvidéki csapattársát, aki nem is hibázott és kettőre növelte a Kiel előnyét.

A 26. percben a vendégek válaszolni tudtak és visszajöttek a mérkőzésbe, miután Hochscheidt szépített. Az első játékrész további részében újabb gól nem született.

Szünetről visszatérve a Kiel a második játékrész elején Bénes László révén újabb gólt szerzett, visszaállítva a kétgólos előnyt.

Kép forrása: Kiel hivatalos fb oldala

A vendégek erre már válaszolni nem tudtak, sőt a hazaiak újabb gólokat szereztek. Negyedórával a vége előtt Okugawa talált a hálóba, majd a véghajrában Bénes László második gólpasszát is kiosztotta a csereként beálló Seydelnek. Győzelmével a Kiel felzárkózott a tabella ötödik helyére.

Bundesliga II, 26.forduló:

Holstein Kiel – Erzgebirge Aue 5-1 (2-1)
G.: Honsak (6.), Bénes (9., 54.), Okugawa (75.), Seydel (85.) ill. Hochscheidt (26.)

Bénes László
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék