Bénes gólpassz és szlovák döntetlen Paraguay ellen

Ondik Gábor 2019. október 14., 13:10

A magyar válogatott csoportjában szereplő Szlovákia a vasárnapi játéknapon szabadnapos volt.  Pavel Hapal együttese ezt kihasználva Pozsonyban barátságos mérkőzést játszott Paraguay ellen. A találkozó egyben a szlovák válogatott korábbi csapatkapitányának, Martin Škrtelnek a búcsúmérkőzése volt.

Fotó: sport.sk

A Paraguay elleni mérkőzésen ölthette magára utoljára a szlovák címeres szerelést a válogatott három korábbi kiváló játékosa, nevezetesen Martin Škrtel, Adam Nemec valamint Tomaš Hubočan.

A találkozó első komoly gólszerzési lehetősége a dél-amerikai együttes előtt adódott, Leczano próbálkozását Dominik Greif hárította.
Az első negyedóra végén a vendégek újabb komoly gólszerzési lehetőséget alakítottak ki, ezúttal Romero próbálkozását védte bravúros mozdulattal a pozsonyi Slovan hálóőre. 
A dél-amerikai technikás játékosok kellemetlen perceket okoztak a szlovák kapu előtt, azonban az első játékrészben nem tudták gólra váltani lehetőségeiket.

Az első félóra után Pavel Hapal a két búcsúzó játékosát is lecserélte és lehetőséget biztosított a kevesebbet játszó játékosoknak is.

Képgalériánk:
Fotó: sport.sk


Az első játékrészben egyik csapat sem tudott a kapuba találni, így gól nélküli döntetlennel mehettek szünetre a csapatok.

Fordulást követően mindkét szakvezető cserélt, a szlovák válogatottnál a doborgazi Bénes László is lehetőséget kapott.
A mérkőzés 56. percében a Mönchengladbach tehetsége egy gólpasszal hálálta meg edzőjének a bizalmat, és kihagyhatatlan helyzetbe hozta csapattársát Robert Boženíket.
A doborgazi tehetség a folytatásban is kiváló teljesítményt nyújtott, és több esetben is remek pontrúgásaival lehetőséget teremtett a játékostársaknak az újabb találathoz.
Öt perccel a találkozó vége előtt azonban Paraguay egyenlített, így a mérkőzés igazságosnak mondható döntetlennel ért véget.

A szlovák válogatottra novemberben két sorsdöntő Eb-selejtezőmérkőzés vár.

Horvátország ellen idegenben, míg Azerbajdzsán ellen hazai pályán lépnek pályára Hamšíkék.

Nemzetközi barátságos mérkőzés:
Szlovákia - Paraguay 1-1 (0-0)
Téglamező, Pozsony, v.: Vinčič (szlovén)
Gólszerzők: Boženík (56.) ill. Romero (85.)
0 HOZZÁSZÓLÁS