2022. november 23., 22:20

Belgium egygólos meccsen nyert Kanada ellen

A belga válogatott Michy Batshuayi találatával 1-0-ra nyert a kanadai csapat ellen a katari labdarúgó-világbajnokság F csoportjának szerdai nyitófordulójában.

Belgium-Kanada
Belgium-Kanada 1-0
Fotó: TASR

F csoport, 1. forduló:

Belgium-Kanada 1-0 (1-0)

al-Rajjan, Ahmad bin Ali Stadion, 40 432 néző, v.: Janny Sikazwe (zambiai)

gólszerző: Batshuayi (44.)

sárga lap: Carrasco (9.), Meunier (54.), illetve Davies (81.), Johnston (83)

Belgium:

Thibaut Courtois - Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Leander Dendoncker, Timothy Castagne -  Axel Witsel, Youri Tielemans (Amadou Onana, a szünetben) - Yannick Carrasco (Thomas Meunier, a szünetben), Kevin De Bruyne, Eden Hazard (Leandro Trossard, 62.) - Michy Batshuayi (Lois Openda, 78.)

Kanada:

Milan Borjan - Alistair Johnston, Steven Vitoria, Kamal Miller - Richie Laryea (Sam Adekugbe, 74), Atiba Hutchinson (Ismael Kone, 58.), Stephen Eustaquio (Jonathan Osorio, 81.), Alphonso Davies - Tajon Buchanan (Liam Miller, 81.), Jonathan David, Junior Hoilett (Clye Larin, 58.)

I. félidő:

10. perc: kapu előtti kavarodás után Carrasco kézzel ért bele a labdába, a játékvezető a VAR közbelépése után büntetőt ítélt. Davies jobbra tartó 11-esét Courtois hárította.

44. perc: Alderweireld a saját térfeléről egy tökéletes, hosszú indítással ugratta ki Batshuayit, a csatár kizárta védőjét és magabiztosan lőtt a kapu bal oldalába (1-0).

Kanada gyorsan megszerezhette volna története első világbajnoki találatát, de Davies büntetőjét Courtois hárította. A kanadaiak lendületesen és ötletesen futballoztak, ám a támadások befejezésében rendre pontatlanok voltak. A félidő végén a belgák szinte a semmiből kerültek előnybe.

A fordulást követően sem változott a játék képe, a kanadaiak többet próbálkoztak, a belgák inkább a kontrákra rendezkedtek be, azonban nem voltak veszélyesek.

A belgák a hajrában magabiztosan őrizték vezetésüket, és a kanadaiaknak nem volt már lehetőségük az egyenlítésre.

 

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.