2019. augusztus 7., 08:54

„Ami Dunaszerdahelyen zajlik, az minden futballista álma”

A felvidéki magyarság számos sporttehetséggel rendelkezik, remek atlétáink, kéziseink és persze labdarúgóink is vannak mind a hazai, mind a nemzetközi élvonalban. Az egyik közülük Križan Richárd, a palásti származású fiatal hátvéd, aki a felvidek.ma-nak adott interjújában számos érdekességet árult el eddigi és persze tervezett jövőbeni karrierjéről. A jelenleg a magyar élvonalban játszó labdarúgóval Csonka Ákos beszélgetett.

OTP Bank Liga_23. forduló
Fotó: OTP Bank Liga

Križan mindjárt az interjú elején elárulta, kicsit csalódott a legutóbbi átigazolásával kapcsolatban. Alig fél éve ugyanis Nyitráról a magyar bajnokság első osztályában játszó felcsúti Puskás Akadémiához került, de a várt áttörés sajnos elmaradt, szinte semmilyen játéklehetőséget nem kapott.

Az a legrosszabb, hogy ideigazolásom óta még csak lehetőséget sem kaptam a bizonyításra, amit nem igazán értek, hogy akkor miért igazolt le a klub. Ezért kissé csalódott vagyok. Ha elszúrtam volna valamit, akkor megértem, de hogy még csak ki sem próbálnak élesben, ezt nem gondoltam volna.

Habár, mint elmondta, vannak ajánlatai más csapatoktól is, érdeklődött például az első ligás Rózsahegy vagy a Trencsén is, lehetőség szerint külföldre menne, de elárulta, ha érkezne ajánlat a dunaszerdahelyi DAC-tól, arra biztosan nem mondana nemet.

Fantasztikus komplexum, körülmények és nemzetközi viszonylatban is kimagasló szurkolótábor. Nekünk, felvidékieknek ez különösen sokat jelent.

– méltatta Križan a sárga-kék csapatot.

Az interjúból egyértelműen kiderül, Križan elégedett eddigi karrierjével. Közel 50 meccse és 7 gólja van a szlovák élvonalban, U21-es válogatott behívót is kapott már, mégis attól tart, ha Felcsúton nem kap elég játéklehetőséget, megtörhet ez a szépen ívelő pályafutás.

Azt már csak mi tesszük hozzá, nemcsak Križan, hanem a sárga-kék szurkolók is biztosan nagyon örülnének, ha ez a tehetséges felvidéki srác a DAC-ban folytathatná karrierjét. Ehhez ezúton is sok szerencsét kívánunk!

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!