2019. augusztus 11., 16:28

Almási Dunaszerdahelyen is betalált, de mégis a somorjaiak örülhettek

A szlovák másodosztálybeli bajnokság 4. fordulójában a Somorja első hazai mérkőzését játszotta, méghozzá a dunaszerdahelyi MOL Arénában. A somorjai együttes ellenfele az Almási Lászlót és Szőcs Lászlót is foglalkoztató Pozsonyligetfalu volt.

somorjapetrzalka
Fotó: Az STK Somorja FB-oldala

A csallóközi együttes három vereséggel indította szezont, míg aktuális ellenfelük a Pozsonyligetfalu három győzelemmel kezdte az új bajnoki idényt. A találkozón több dunaszerdahelyi tehetség is a somorjai kezdőben kapott helyet, többek között Dominik Veselovský, Martin Bednár, Milan Šimčak, Száraz Benjamín és Nagy Péter is. A vendégeknél is két felvidéki játékos lépett pályára, Almási László és Szőcs László személyében.

A találkozó első komolyabb lehetősége a Somorja előtt adódott, Rymarenko pontrúgása után a pozsonyi kapus védett bravúrral majd pár perccel később ismét ő próbálkozhatott, de ezúttal sem ünnepelhetett gólt a Somorja. A 22.percben a vendégek is megvillantak Turčak passza után Almási került ziccerbe, de nem tudott élni a lehetőséggel.

A folytatásban inkább a középpályán folyt a játék kevés gólszerzési lehetőséggel. A 37.percben Almási került ziccerbe, a fiatal támadó lövését azonban Száraz Benjamín óriási bravúrral hárította. Négy perccel az első játékrész vége előtt Rymarenko megszerezte a vezetést a Somorjának. A félidő legvégén a vendégek csapatkapitányát a játékvezető kiállította, majd a hevesen reklamáló stábtagok közül a pozsonyiak kapusedzőjét Miroslav Mentelt is idő előtt az öltözőbe küldte.

Szünetről visszatérve a vendégek két veszélyes pontrúgással kezdtek, ami után nagyon közel jártak az egyenlítéshez, azonban Almási László mindkét alkalommal a kapufát találta el, így elmaradt az egyenlítés.

A vendégek a kiállítás ellenére is időnként nyomást helyeztek a hazai kapura és több egyenlítési lehetőség is adódott Almásiék előtt. A mérkőzés 85.percében a Somorja büntetőhöz jutott. amit Rymarenko áltott gólra. Három perccel később a vendégek is büntetőt rúghattak, amit Almási László értékesített. A felvidéki támadó szezonbeli ötödik gólját szerezte. A hajrában az egyenlítés már nem jött össze a vendégeknek, ez pedig azt jelentette a Somorja három nyeretlen mérkőzés után első győzelmét szerezte az idei szezonban, míg Pozsonyligetfalu első vereségét szenvedte el.

II.liga, 4. forduló:
FC STK 1914 Somorja – FC Pozsonyligetfalu  2-1 (1-0)
MOL Aréna, Dunaszerdahely, v.: Jurenka
Gólszerzők: Rymarenko (41., 84., büntetőből) ill. Almási (88., büntetőből)
Sárga lapok: Pančík (82.)
Kiállítva: Piroska (45.)
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.