2019. február 4., 09:20

A tenger mélyén megtalálták Emiliano Sala lezuhant repülőgépét

Vasárnap este jelentette be több brit sajtóorgánum is – a Sky Sports és a BBC is vezető hírként –, hogy megtalálták Emiliano Sala lezuhant repülőgépének roncsait a La Manche-csatornában.

sala-emiliano.jpg
Fotó: Nantes FC/Twitter

A magánrepülőgép – amely Franciaországból tartott a walesi Cardiffba – a radarról január 21-én, hétfőn este tűnt el a La Manche-csatorna felett, a Casquet világítótorony környékén, ereszkedés közben, nagyjából 700 méteres magasságnál, fedélzetén a pilóta mellett a csatárral. A 28 éves Salát az angol élvonalbeli Cardiff City két nappal korábban igazolt le a Nantes-tól klubrekordot jelentő 17 millió euróért.

Január 24-én a hatóságok befejezték a roncsok keresését – eredmény nélkül -, de aztán a kutatás magánpénzből, így többek között korábbi csapattársak adományaiból tovább folytatódott. 

Január 30-án vélhetően megtalálhatták a magángép üléspárnáit, amiket a tenger mosott partra két egymástól eltérő időpontban is.

Vasárnap pedig a roncsokra is rábukkantak a tengerfenéket pásztázó szonár (hangradar) segítségével – egy körülbelül 14 négyzetkilométernyi területet kutattak át. A repülőgép maradványainak megtalálását a kutatást vezető David Mearns – aki korábban már 24 gép roncsára lelt rá hasonló körülmények között – is megerősítette az AP hírügynökségnek.

Emiliano Sala és a pilóta feltehetően már nincsenek életben, de a család szeretné megtalálni a holttesteket. Már őket is értesítették a mai kutatás eredményéről.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.