2018. július 28., 08:11

A somorjai kajak-kenusok újabb érme

A bolgár Plovdivban zajló 23 éven aluliak kajak-kenu világbajnokságán újabb fantasztikus somorjai siker született.

somojrai kajak-kenusok

Nem egész egy hónappal az olaszországi Európa-bajnokságot követően, ahol aranyérmes lett a somorjai Linka Tibor és Samuel Balaž, most újabb sikert könyvelhettek el.. Ezúttal a Plovdivban megrendezésre kerülő 23 éven aluliak világbajnokságán szerzett ezüstérmet a kettős a K2 1000 méteres versenyén.

A Linka-Balaž kettős az ausztrálok mögött ért célba, a duó remekül rajtolt, de 250 méterrel a cél előtt visszaestek a negyedik helyre, ám végül nagyot hajráztak és a második helyen értek célba.

,,Remekül mentek. Kétszáz méterrel a cél előtt Tibcsi begyújtotta a motorokat és a srácok fantasztikusan hajráztak. Nagyon értékes ez az ezüst, hisz 69 országból vannak itt a versenyzők“ – értékelt Vass Géza edző.

,,Nagyon boldogok vagyunk, hogy másodikok lettünk. Úgy mentünk, ahogy megbeszéltük. A végén ahogy kell, dobbantottunk és bejöttünk másodiknak. Megcsináltuk a maximumot. Örülünk, hogy mi lettünk a legjobb európai hajó“ – nyilatkozta a somorjai város honlapjának Linka Tibor.

Forrás: samorin.sk, canoe.sk

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.