A magyar válogatott a walesieket is legyőzte

Ondik Gábor 2019. június 11., 22:46

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a vendég walesi csapatot az Európa-bajnoki selejtezősorozat keddi játéknapján, így megőrizte első helyét a csoportjában.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A magyar válogatott a 2020-as Európa-bajnoki selejtezősorozat negyedik fordulójában hazai közönség előtt fogadta Wales legjobbjait. A találkozón Marco Rossi eliltás miatt nem ülhetett le a kispadra.

A szombati Azerbajdzsán elleni találkozóhoz képest két helyen változtatott Marco Rossi szövetségi kapitány, ugyanis bekerült a csapatba Filip Holender és Pátkai Máté is. A Szlovákiában légióskodó Holman Dávid és Kalmár Zsolt ezúttal is kispadon kezdett, míg Vida Kristopher ezúttal sem kerülte be a meccskeretbe.

 A találkozó elején a magyar csapat kezdett jobban, majd folyamatosan kiegyenlített lett a játék képe. A 15.percben Dzsudzsák pontrúgása után Bale mentése után Szoboszlai fejelt éppenhogy a kapu mellé. Két perccel később újabb nagy lehetőség maradt ki magyar oldalon, miután Szalai jobb oldali beadása után Holender éppenhogy lemaradt a játékszerről. A 26.percben a Manchester United újdonsült játékosa James passza után Lawrence lőtt kapura, Gulácsi azonban védeni tudta a walesiek helyzetét. Két perccel az első játékrész vége előtt Dzsudzsák megpattanó beadása után Szoboszlai nem tudott beleérni, így Hennessey megkaparintotta a játékszert.

Fordulást követően is kiegyenlített játék folyt a pályán. Egyik csapat sem tudott fölénybe kerülni. A mérkőzés 56.percében Lovrencsics beadása után Szalait megelőzte az egyik walesi védő, Szoboszlai azonban nem sokkal, de fölé lőtt. A 62.percben óriási walesi ziccer maradt ki, Brooks és James összjátéka után Bale kerül ziccerbe, de nem tudott túljárni Gulácsi eszén. Az utolsó negyedórában több komoly gólszerzési lehetőség is adódott magyar oldalon, a 77.percben Kleinheisler bombáját Hennessey bravúrral tolta szögletre. Ezt követően a szöglet után Baráth fejesét a gólvonalról rúgta ki Joe Allen. A 81.percben az utóbbi percek nyomása után a magyar válogatott megszerezte a vezetést, miután Szalai elől még menteni tudtak a walesi védők, de érkezett Pátkai és bal felsőbe bombázott védhetetlenül. A Groupama Aréna elképesztő hangulat uralkodott a magyar gólt követően, az egész stadion talpon állva ünnepelte Pátkai gólját. A hajrában ugyan szorongatott Wales, de egyenlíteni már nem tudtak. Ezzel a magyar csapat továbbra is vezeti az E-csoportot.

Magyarország–Wales 1–0 (0–0)
Budapest, Groupama Aréna. V: Jug (szlovén)
Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics G., Baráth, Orbán, Korhut – Pátkai, Nagy Á. – Dzsudzsák, Szoboszlai, Holender – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Wales: Hennessey – Gunter, A. Williams, J. Lawrence, B. Davies – Allen, Ampadu – T. Lawrence, Brooks, D. James – Bale. Szövetségi kapitány: Ryan Giggs
Gólszerző: Pátkai (80.)
0 HOZZÁSZÓLÁS