A klubtörténelem legnagyobb átigazolása Dunaszerdahelyen - VIDEÓ

ma7 2019. január 08., 22:06

A sárga-kékek 21 éves támadója, Vakoun Issouf Bayo a DAC-ból a Celtic Glasgow együtteséhez szerződött - számolt be a klub honlapja.

Fotó: fortunaliga.sk

Vakoun Issouf Bayo három évre a skót óriásklub, a glasgow-i Celtic futballistája lett. A klubok január 8-án jutottak egyességre a fiatal, csütörtökön a 22. születésnapját ünneplő támadó átigazolását illetően. Bayo a Celtic dubai edzőtáborában csatlakozik új csapattársaihoz, ezt megelőzően azonban még orvosi vizsgálatok várnak rá. A klubok közös megegyezése alapján nem hozzák nyilvánosságra az átigazolási díjat, ahogyan a transzfer további részleteit sem.      

Bayo egy éve, a 2017/18-as szezon tavaszi felének kezdete előtt érkezett Dunaszerdahelyre a tunéziai Etoile Sportive du Sahel gárdájától. A tavalyi naptári év során 32 összecsapást abszolvált a DAC színeiben, amelyeken 22 találatot szerzett, továbbá 9 gólpassz is szerepel a neve mellett. A Fortuna Ligában 25 mérkőzés / 14 gól, az Európa-ligában 4/3, míg a Slovnaft Cup-ban 3/5 volt a mérlege.

Bayo átigazolása a legnagyobb a klub történelmében. Dunaszerdahelyről először távozik egy játékos egyenesen a Brit-szigetekre, ráadásul egy óriásklubba, amely 130 éves hagyományokkal rendelkezik, és a nemzetközi porondon is kiemelkedőt alkotott.

„Nyilvánvalóan sajnáljuk az egyik legjobb játékosunk távozását. Ugyanakkor klubként a DAC – beleértve a drukkereket is, akik szurkolása és szenvedélye folyamatosan motiválja a labdarúgóinkat – büszke lehet arra, hogy egy DAC-játékos felkeltette egy, Európában is nagy hagyományokkal rendelkező klub figyelmét. Bayo ténylegesen megérdemelte ezt az átigazolást. A legjobbakat és egy virágzó pályafutást kívánok neki. Az átigazolás mindegyik résztvevőjének szeretném megköszönni az egész folyamat alatt tanúsított professzionális hozzáállásukat. Tudjuk, hogy meg kell erősítenünk az együttest, az elkövetkező hetekben keményen fogunk ezen dolgozni” - jelentette ki a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele a klub honlapjának.

Forrás: fcdac.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS