magyar7 2024_27
Egy este a mesemondóval, két este a székelyeknél és miképpen nyílik ajkuk a szlovák szóra
Magyar7 - 27. száma
2019. szeptember 6., 22:51

A horvát válogatott leiskolázta a szlovákokat

A magyar válogatott csoportjában a szlovák válogatott hazai pályán fogadta a vb-ezüstérmes horvát válogatottat a 2020-as Európa-bajnoki selejtező péntek esti mérkőzésén.

foci SVK-CRO
Fotó: TASR

Szlovákiában az év mérkőzésének kikiáltott összecsapáson lépett pályára Pavel Hapal együttese. A szlovákok kezdőjében elsőként kapott lehetőséget tétmérkőzésen Martin Valjent, a spanyol Mallorca védője. A hazai csapatnál Bénes László a kispadon kezdett és várt a kínálkozó lehetőségre, míg egykori DAC játékosok is ott voltak a szlovák csapat kispadján. Többek között Ľubomír Šatka és Pavol Šafranko személyében.

A találkozó remek hangulatban kezdődött a teltházas nagyszombati létesíményben. A horvátok nagyon erősen kezdtek, már a 15. másodpercben helyzetbe kerültek, Vlašič próbálkozását azonban Dúbravka hárította. A 8.percben Modrič lövése kerülte el Dúbravka kapuját. A 11. percben első alkalommal került helyzetbe a szlovák válogatott, Mak próbálkozását Livakovič könnyedén fogta. Az első negyedórát követően is érezhető volt a horvátok fölénye, a szlovákok szinte csak elvétve jutottak el a horvát kapuig.

A 29. percben Modrič szöglete után Vida került ziccerbe, de jócskán a szlovák kapu fölé durrantott. Ezt követően a másik oldalon a szlovákok előtt is adódott gólszerzési lehetőség, Duda lövését Livakovič könnyedén hatástalanította. A 31.percben a vendégek támadója Petkovič megkavarta a szlovákok fiatal védelmét és ziccerét Dúbravka újabb bravúros védéssel hárította. A folytatásban is a horvátokról szólt minden, sora dolgozták ki a nagyobbnál nagyobb lehetőségeket. A 35. percben Perišič bombája után a keresztléc mentette meg a szlovákokat a góltól, majd egy perccel később ismét Perišič találta el a kapufát kiszorított helyzetből. Az első játékrész véghajrájában a horvátok megérdemelten szereztek vezetést Vlašič révén. A CSKA Moszkva játékosa ráadásul első válogatott gólját szerezte a horvát válogatottban.

Fordulást követően a horvátok szinte azonnal eldöntöttek mindent és Perišič megpattanó lövése után megduplázták előnyüket. A második bekapott gólt követően sem tudott felnőni ellenfeléhez a szlovák válogatott, a horvátok pedig esélyt sem adtak a hazaiaknak.

Zlatko Dalic együttese végig magabiztosan őrizte előnyét és a második félidőben is veszélyesebb volt ellenfelénél. A vb-ezüstérmes végül a 72. percben döntötte el végleg a találkozó sorsát. A három bekapott gól ellenére a hazaiak legjobbja a kapus Dúbravka volt, aki több bravúrral akadályozta meg az újabb horvát gólokat. A mérkőzés hajrájában Lovren állította be a 4-0-s végeredményt, a szlovák válogatott ezzel  a súlyos vereséggel hangolt a magyarok elleni sorsdöntő találkozóra, melyet hétfőn rendeznek a budapesti Groupama Arénában.

Eb-selejtező, E-csoport, 4.forduló:
Szlovákia - Horvátország 0-4 (0-1)
Stadion Antona Malatinského, Nagyszombat, v.: F. Brych
Gólszerzők: Vlašič (45.), Perišič (47.), Petkovič (72.), Lovren (89.)
Sárga lapok:
Szlovákia: Dúbravka – Valjent, Vavro, Škriniar, Hancko – Kucka (Haraslín 63.), Lobotka, Hamšík – Rusnák (Boženík 46.), Duda, Mak (Ďuriš 79.). Szövetségi kapitány: Pavol Hapal
Horvátország: Livaković – Bartolec, Lovren, D. Vida, Barišić – Modrić, Brozović – Rebić (Brekalo 70.), Vlašić (Badelj 82.), Perišić – Petković. Szövetséig kapitány: Zlatko Dalic
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.