2019. július 1., 09:09

A felvidéki Bukor Ádám újabb érmet szerzett az uszonyosúszó EB-n

Bukor Ádám 800 méteres férfi felszíni úszásban ezüstérmet szerzett, a 4x100 méteres női felszíni váltó Blaszák Lilla, Szűcs Rebeka, Varga Krisztina, Senánszky Petra összeállításban pedig a dobogó harmadik helyére állhatott fel a görögországi Joáninában rendezett uszonyosúszó Európa-bajnokságon vasárnap.

magyarok-uszonyos.jpg
Fotó: MTI
A magyar szövetség tájékoztatása szerint ezen túlmenően született egy országos csúcs is: 50 méteres női búvárúszásban Varga Krisztina 16.59 másodperccel csapott célba, amivel két századmásodperccel csúszott le a dobogóról.

A küldöttség számára 12 éremmel - két arannyal, hat ezüsttel és négy bronzzal - zárult az Eb, mivel a hétfői, nyíltvízi számokban nincs magyar induló.

A magyarok legeredményesebb uszonyosúszója a tizenegyszeres világbajnok, Senánszky Petra lett négy éremmel - két arannyal, egy ezüsttel és egy bronzzal -, míg a férfiaknál Bukor Ádám - két ezüst, egy bronz - és Mozsár Alex - egy ezüst, két bronz - egyaránt három-három medált szerzett az Eb.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.