2019. október 26., 15:30

A DAC legendájának csapata ellen a klubrekordért

Több szempontból is különleges lesz a szombaton délután öt órakor kezdődő bajnoki mérkőzés a dunaszerdahelyi DAC-nak, amelyen az újonc garamszentkereszti otthonában lép pályára. 

DAC-Pohronie
Fotó: Márkus Emese

Az FK Pohronie abszolút újonc az élvonalban és a DAC 39. első ligás ellenfele. A garamszentkereszti gárdával csak a második vonalban töltött 2001/2002-es szezonban találkozott a Ddunaszerdahely – akkor mindkétszer a hazai csapat győzedelmeskedett (DAC 2:0, Garamszentkereszt 3:1). Az akkori együttes azonban még csak a mai FK Pohronie elődje volt, amely két hagyományos régióbeli klub, az FK Garamszentkereszt és a TJ Sokol Alsózsadány (Dolná Ždaňa) fúziójából jött létre.

Sárga-kék legenda a hazai kispadon

A hazaiknál az utóbbi időben több edző megfordult, július végén Milan Nemec egészségügyi okokból lemondott, helyét Ján Rosinský vette át. Az októberi válogatott mérkőzések miatti szünet alatt azonban a klubvezetés elbocsátotta a Rosinský, Urgela edzőpárost és a csapat irányítását Radványi Miklós vette át. Az egykori DAC-gólvágó és edző majdnem három év után tért vissza az élvonalba, ahol legutóbb a Miavát vezette – amíg a gárda a 2016-os ősz végén ki nem jelentkezett a Fortuna Ligából.

Napjaink gólvágója ünnepel

Vida Kristopher ma jubileumi századik mérkőzésén léphet pályára sárga-kékben. A DAC színeiben 99 bajnoki találkozón 28 gólt szerzett, amivel a klub örökranglistáján már az 5. helyén áll. „Sikeresen indult a szezon, jó formában érzem magam. Élvezem az edző bizalmát és sok időt töltök a pályán. Eddig hat gólt lőttem, ráadásul további kettőt tévesen nem adtak meg. Bízom benne, hogy továbbra is menni fog a játék és a bajnokság végéig sikerül bekerülnöm a DAC történelmének három legsikeresebb gólszerzője közé” – nyilatkozta a klub honlapjának Vida.

Az új klubrekordért küzdenek

A DAC legutóbbi három idegenbeli összecsapását (Nyitra 2:1, Szenice 1:0, Nagyszombat 2:1) egyaránt megnyerte, amivel beállítottuk az eddigi leghosszabb idegenbeli győzelmi sorozatunkat 2017 és 2019 tavaszáról. Amennyiben ma sikerülne elhozni a három pontot Garamszentkeresztről, a sorozatban szerzett négy idegenbeli sikerükkel új klubrekordot állítanának fel!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.