2019. június 30., 08:44

A cseh bajnoktól igazolhat a DAC

Csehországi értesülések szerint újabb fiatal védővel erősítheti meg keretét a dunaszerdahelyi DAC. A sárga-kékek legújabb kiszemeltje a bajnok Slavia Prága fiatal védője.

Matěj Chaluš
Fotó: slavia.cz

A legfrissebb sajtóhírek szerint a szlovák Fortuna Liga ezüstérmese a cseh bajnoktól szeretne igazolni védőjátékost. A sárga-kékek kiszemeltje a Slavia Prága 21 esztendős fiatal védője Matěj Chaluš, aki kölcsönbe érkezhet a Csallóköz szívébe.

A sárga-kékek az idei átigazolási szezonban már két kulcsemberüket vesztették el a védelemből, miután Šatka és Huk is Lengyelországba igazolt, valamint a kölcsönben szereplő Koné is visszatért csapatához.

A dunaszerdahelyi klub eddig a védelembe két fiatal védőt igazolt, az Aranyosmarót utánpótlás válogatott játékosa Matej Oravec és a Rózsahegy csapatkapitánya Dominik Kružliak is sárga-kék mezben szerepel a következő idénytől.

A Slavia Prága fiatal védője az előző szezont tavasszal a szintén élvonalbeli FK Přibram csapatában töltötte kölcsönben, ahol korábban is megfordult. A prágai együtteshez történő igazolása után a Slavia szinte azonnal kölcsönadta a Mladá Boleslav együttesének azzal a céllal, hogy minnél több tapasztalatot szerezzen az élvonalban.

A mértékadó transfermarkt portál a játékos piaci értékét közel 500 ezer euróra taksálja. A fiatal védő a cseh U21-es válogatott csapatkapitánya, ráadásul a DAC hálóőrének, Martin Jedličkának a válogatott társa. Eddig összesen öt alkalommal szerepelt a cseh U21-es utánpótlás válogatottban.
Megosztás
Címkék