2018. december 19., 12:00

A bíróság kötelezte Rafinhát a szerintük megfelelő cipő viselésére

Egy holland bíróság friss ítélete szerint Rafinhának, az FC Barcelona labdarúgójának tiszteletben kell tartania a szerződését és ismét Adidas felszerelésben kell szerepelnie, különben akár egymillió eurós bírságra is számíthat.

Rafinha Barcelona
Fotó: TASR/AP

A német sportszergyártó cég azért perelte be a 25 éves brazil középpályást, mert júliustól Mizuno márkájú cipőben kezdett játszani azok után, hogy vitatta az Adidasszal június végén lejárt megállapodása egyoldalú meghosszabbítását.

Rafinha 2011 óta viselte a vállalat cipőit és sportruházatát, de ügyvédje korábban azt mondta: szeretne „kiszabadulni” ebből a szerződésből, mert úgy érzi, szponzora nem támogatta megfelelően, amikor 2015-ben és 2017-ben súlyos sérülést szenvedett. A játékos jogi csapata azt is nehezményezte, hogy az Adidas „eldugta” a szerződésben azt a részt, amely egy ötéves hosszabbításról szólt, szerintük ezt világosabbá kellett volna tenni. 

Rafinhát a céggel való tárgyalások során édesapja, a korábbi Vasco da Gama- és Valencia-játékos Mazinho képviselte, aki 1994-ben világbajnok lett a brazil válogatottal. Rafinha testvére, a spanyol válogatott Thiago, a Bayern Münchenben játékosa.

„Bár nem jogi szakember, de tudja, hogyan működnek a támogatói szerződések” - mondta a bíró.

Az amszterdami bíróság - ebben a városban kötötték az eredeti szerződést - arra kötelezte Rafinhát, hogy naponta tízezer eurót fizessen addig, amíg nem tartja be a megállapodást. A maximum bírság egymillió euróig terjedhet.

A futballistára mostanában rájár a rúd, november 24-én ugyanis súlyos térdsérülést szenvedett, meg is műtötték, és ebben a szezonban már nem játszhat.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.