2019. december 18., 09:40

Huszonnégy órán át tartott a küzdelem Paláston

Huszonnégy órán át tartó szablyavívó teljesítményversenyt tartottak a felvidéken született végvári vitéz, Thury György tiszteletére a hétvégén Paláston.

Galéria
+2 kép a galériában
Fotó: Péter József

Az esemény immáron negyedik alkalommal került megrendezésre Palást községben a  Felföldi Dalia Iskola jóvoltából Kopecsni Gábor vezetésével. A falu tornatermébe különböző településekről érkeztek versenyzők, s közülük heten küzdötték végig a 24 órát.

Mindenki megküzdött mindenkivel, majd újból indult a kör előlről egészen addig míg le nem telt a 24 óra, így a résztvevőknek nem sok idejük volt a pihenésre. A versenyzők összesen 33 fordulót küzdöttek ezzel bizonyítva emberfeletti erejüket, kitartásukat és azt, hogy mennyire bírnak uralkodni a fáradtság és a fájdalom felett.

A szablyavívó versenyt három évente rendezik meg egészen 2010-től. Idén még kiemelkedőbb esemény volt, hiszen így tisztelegtek az Ipoly-menti vidéken, pontosabban Középtúron született bajvívó születésének 500. évfordulója előtt.

Thury kupa02
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.