cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. október 2., 16:17

Hétgólos meccsen győztek a felediek

A hétvégén a III. ligában a fülekeiek szabadnaposok voltak, a harmadik nógrádi derbit ismét a vendégek, ezúttal a losonciak nyerték. A rimaszombatiak negyedik hazai mérkőzésüket is megnyerték, ráadásul még gólt sem kaptak. Az V. ligában a ragyolciak és a tótgyarmatiak kihasználták a hazai pálya előnyét, míg a tornaljaiak ezúttal sem bírtak az ellenfelükkel, s ahogy a VI. ligás ajnácskőiek, úgy ők is, egyre jobban leszakadva a többiektől az utolsó helyen várják az őszi folytatást. A VI. liga rangadóján idegfeszítő mérkőzésen a felediek végül elhozták a három pontot a csábiak otthonából.

Focimeccs Losoncon
Fotó: Facebook/MŠK Novohrad Lučenec

A hétvégén, a III. liga 9. fordulójában befejeződött a nógrádi rangadók sorozta, s ahogy eddig, harmadjára is hátránynak bizonyult a hazai pálya. Előbb a kálnóiak győztek Füleken, ezt követően a fülekiek Losoncon, most pedig a losonciak Kálnón. A vendégek ((Jenčo–Fabian, Daško, Kotora, Suja (30. Tannhauser), Berky (89. Pipíška), Hulec (46: Šulek), Ufrla (70. Jashari), Beran, Imre, Kovalčin)) Fabian góljával a 60. percben szerezték meg a vezetést. De a hazaiak nem adták fel, s a 83. percben Breznanik egyenlített. Amikor már a csapatok és a szép számú, több mint 400 fős nézősereg is elkönyvelte volna a döntetlent, jött Kovalčin, s eldöntötte a mérkőzést a vendégek javára.

A losonciak a hét közepén a régió egyik utolsó csapataként érintettek voltak a Szlovák Kupa 3. fordulójában, amely során 350 néző előtt a II. ligás garamszentkereszti FK Pohronie csapatát fogadták.

A losonciak ((Jenčo– Fabian, Kotora, Daško, Suja, Ufrla (79. Jashari), Hulec (86. Telek), Imre (46. Berky), Beran, Tannhauser (86. Pipíška), Šulek (46. Kovalčin)) remekül helytálltak, a továbbjutás sorsa végül a 81. percben dőlt el, amikor Mazan vette be a hazaiak kapuját. Búcsúztak a kálnóiak is, akik a IV. ligás érsekújváriak otthonában léptek pályára. Az első félidőben a kálnóiak kétszer is kiegyenlítették a hátrányukat, de a második félidőben már csak a hazaiak lőttek gólt, s 4:2 arányban legyőzték a nógrádiakat. Ezzel a régió utolsó csapata is búcsúzott a kupától.

Negyedik hazai mérkőzésén is győzni tudott a rimaszombati MŠK csapata

(Frühwald–Úradník, Petrán, Ciprus, Oluwaseun Japhet–Juhász (63. Vargic), Krištof, Jackuliak (90. Kurek), Aremu (73. Matej), Oláh (63. Lupták)–Boďa (90. Radauel Kaua))), sőt eddig odahaza még gólt sem kapott. Az ellenfél ezúttal az újonc szepesváraljai alakulat volt, amely egyébként a II. ligás iglóiak fiókcsapata. A mérkőzés – amelyre mintegy 250 néző látogatott ki október első, még napsütötte vasárnapján –, a 34. percben dőlt el, amikor Petrán lövését még Gaborčík kapus kiütötte, de az ezt követő kavarodás során a 36 éves Juhász Csaba –  ha némi szerencsével is – de bekotorta a labdát a vendégek hálójába. A rimaszombatiak csapatában ezúttal négy rózsahegyi játékos kapott lehetőséget, hiányzott viszont a csapat sérült gólvágója, Gembický. 

Focimeccs Rimaszombatban
Fotó:  Gecse Attila

A táblázatot a 17 pontos sztropkóiak vezetik a 15 pontos rimaszombatiak és a 14 pontos kassaiak előtt. 14 pontja van az őket követő szinnaiaknak, a fülekieknek és az ólublóiaknak is. Igaz, a szinnaiak csak hét meccset játszottak eddig. A losonciak kálnói győzelmükkel immár 12 pontosak, s feljöttek a hetedik helyre, a kálnóiak viszont kilenc pontjukkal lecsúsztak a 9. helyre.

A 10. fordulóban a fülekiek már október hetedikén, szombaton Ólublóra utaznak, míg másnap a losonciak Szepesváralján próbálnak szerencsét. Ismét hazai pályán játszanak a rimaszombatiak, akik a námesztóiakat fogadják, míg a kálnóiak ezúttal szabadnaposok.    

Az V. liga 8. fordulójában mind a négy csapatunk idehaza játszott, de csak a ragyolciak és a tótgyarmatiak éltek a kínálkozó lehetőséggel, a tornaljaiak sima vereséget szenvedtek, s az újonc losonctamásiak se bírtak a feljutásra páláyzó selmecbányaiakkal. Kezdjük is ez utóbbiakkal, a selmeciek az első félidő közepén meg is szerezték a vezetést, de még a félidő végén sikerült a hazaiaknak Barcaj révén egyenlíteniük. Gól a második félidőben már nem esett, így mindkét csapatnak meg kellett elégednie az egy ponttal (1:1).

A tornaljaiak a málnapatakiakat (Málinec) fogadták, s a meccsre kilátogató 230 néző joggal bízott abban, hogy csapatuk végre megszerzi első idei győzelmét.

Nos, a reményeik hamar elillantak, Kubiš két góljával a vendégek a 11. percben már 2:0 arányban vezettek. Bár a 24. percben Valaszkay tizenegyesből szépített, Kubiš az 53. percben harmadszor is bevette Völgyi kapuját. A hazaiak gondjait csak tetézte, hogy a 60. percben Valaszkay második sárgája után a kiállítás sorsára jutott. Ezt ki is használták a vendégek, újabb gólt lőttek, s végül 4:1 arányban győztek.

A tótgyarmatiak a gyetvaiak ellen szerettek volna javítani eddigi pocsék mérlegükön, s ez sikerült is nekik.

Péter Patrik már a 7. percben megszerezte a hazaiaknak a vezetést, s ő is zárta a gólgyártást tizenegyesből az utolsó percben. Közben még Borkó és Lukács is bevette a gyetvaiak kapuját (4:0). A ragyolciak a nem túl acélos feketebalogiakat fogadták, akik alaposan ráijesztettek a hazaiakra, ugyanis a 38. percben megszerezték a vezetést. Igaz, nem sokáig örülhettek, két perccel később Tóth egyenlített. Sőt a második félidő közepén ő szerezte meg a hazaiak vezető gólját is, amelyre válasz már nem érkezett, így a ragyolciak három fontos ponttal lettek gazdagabbak.

Cserepatak futballcsapata

A táblázatot továbbra is az újonc cserpatakiak (Osrblie) vezetik 20 ponttal, akik némi meglepetésre odahaza nem tudták legyőzni az idén eddig formán kívül focizó poltáriakat. Őket a 19 pontos selmecbányaiak, a 17 pontos nagykürtösiek és a 16 pontos losonctamásiak követik. A cserpatakiak mellett még a losonctamásiak is veretlenek. A ragyolciak hét pontjukkal a kilencedik, míg a tótgyarmatiak hat pontjukkal a tizenegyedik helyen állnak. A tornaljaiak zárják a sort, akik eddig csak egy pontot szereztek, míg a gólarányuk 6:26.

A 9. forduló mérkőzéseit október nyolcadikán bonyolítják le, s csapataink ismét idegenben próbálkoznak majd. A ragyolciak Málnapatakon, a tornaljaiak Gyetván, a losonctamásiak Feketebalogon, míg a tótgyarmatiak Poltáron. 

Csábon rendezték a VI. liga 8. fordulójának slágermérkőzését, ahová a listavezető felediek látogattak, akik eddig csak Bozitán nem tudták megszerezni mind a három pontot. Nos, úgy tűnt, Csábon kiütés lesz a vége, a felediek ugyanis Ľupták két és Rubint góljával a 25. percben már 3:0 arányban vezettek. Bár Balga két perccel később szépített, de Uličný a félidő végén ismét növelte a felediek előnyét. A hazaiak nem adták fel, s miután Balga megszerezte a második gólját, a 65. percben Koncz is bevette Jónás kapuját. 25 percnyi tömény izgalom következett, nem egy sárga lappal, de az eredmény már nem változott, így a felediek megerősítették vezető helyüket.

Az ipolybalogiak a nagyrőceieket fogadták, amely meccs nemcsak a 4:0-ás hazai győzelemről lesz emlékezetes, hanem arról is, hogy a vendégek játékosa, Hreňo két öngólt is vétett,

így a hazaiaknak elég volt Gyurász és Klinko találata is a kiütéses győzelemhez. Az ipolynyékiek Dél-Gömörbe, Ajnácskőre látogattak, s a hazaiak ezúttal is szívélyes házigazdának bizonyultak. Berki András öngóljával már a 9. percben vezettek az ipolynyékiek, akik azért maguk is betaláltak párszor, s végül Ubrankovič két és Balogh, valamint Ohajda góljaival 5:0 arányban győztek. 

Megkértük Tóth Tamást, a hazaiak menedzserét, hogy értékelje a nyáron teljesen átalakult ajnácskői csapat eddigi teljesítményét: 

Sajnos 7 forduló után csapatunk továbbra is pont nélkül áll. Ahogy azt már korábban is elmondtam, tudtuk, hogy a szezon elején nem sok esélyünk lesz a pontszerzésre, egyrészt a teljesen kicserélődött káder miatt, másrészt a sorsolás szeszélye folytán a tavalyi élboly csapataival kellett találkoznunk.

Némi reményt az 5. fordulóban láttunk, de sajnos a Losonci járásból felkerült Lónyabánya csapata is elvitte tőlünk a 3 pontot. Viszont pozitívumként említeném, hogy 0:2 állásnál tudtunk produkálni egy olyan 25-30 percet, ahol látni lehetett, hogy csapatunkban több is van, mint amennyit eddig mutatott. Amennyiben majd képesek leszünk 60-70 percen keresztül ilyen intenzitással játszani egy-egy meccsen, akkor lesz majd lehetőségünk arra, hogy pontot, pontokat szerezzünk. Sajnos ezután a meccs után egy újabb nagy zakóba futottunk, Nagyrőcén kétszámjegyű vereséget szenvedtünk. Furcsán hangozhat ezután, ha azt mondom, 2-3 gólnál nem volt jobb ellenfelünk, de a helyzeteit maximálisan kihasználta, míg mi sajnos, kis túlzással még a gólvonalról se találtunk be.

Tegnap a jelenlegi 2. helyezett Ipolynyék csapatát fogadtuk, az 5 gólos vereség mutatta a két csapat közti különbséget.

Kiemelném viszont Szabados kapusunk teljesítményét, aki több gólba tartó lövést is bravúrosan hárított! Bízunk benne, hogy a következő bajnoki nélküli két hét jól szolgál majd arra, hogy konszolidálódjunk, sérültjeink rendbe jöjjenek (tegnap 3 alapemberünk is hiányzott és lett egy újabb sérültünk a kezdőből) és újult erővel próbálkozzunk pontokat szerezni a hátra lévő 5 meccsünkön”.

Az óváriak az újonc jolsvaiakhoz látogattak, ahol Bariak jóvoltából már a 7. percben megszerezték a vezetést. Bár a jolsvaiak viszonylag gyorsan egyenlítettek, Marik a második félidő közepén ismét vezetést szerzett az óváriaknak, s a vendégek meg is tartották előnyüket, így értékes három ponttal távoztak az odahaza mindig veszélyes jolsvaiak otthonából.

A bajnokságot a 19 pontos felediek vezetik a 16 pontos ipolynyékiek és a 13-13 pontos lónyabányaiak, óváriak, bozitaiak és alsósztregovaiak előtt.

Igaz, utóbbi két csapat egy mérkőzéssel többet játszott, ahogy az őket követő 12 pontos ipolybalogiak is. Őket az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó, 10 pontos csábiak követik. A táblázatot a 13. helyen, pont nélkül álló ajnácskőiek zárják 5:45-ös gólkülönbséggel. 

A  9. fordulóban október 8-án 15.00 órai kezdettel a listavezető felediek a tiszolciakat, az óváriak a csábiakat, míg az ipolynyékiek az ipolybalogiakat fogadják.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.