cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. november 6., 13:49

Esőisten átvette a hatalmat a focipályák fölött

Alaposan rányomta a hétvégére bélyegét a lezúduló özönvíz, amelynek következtében az V. és a VI. liga több mérkőzése is elmaradt. A III. ligában viszont kinyílt a gólzsák, potyogtak a gólok, ennek a rimaszombatiak örülhettek, a fülekiek, a losonciak és a kálnóiak viszont jóval kevésbé. Az V. ligában az újonc losonctamásiak kihasználták az éllovas cserpatakiak botlását, Ragyolcon győztek így ők telelnek az élen.

Ajnácskői pálya elázva

A III. liga 14. fordulójára is alaposan rányomta a bélyegét a hétvégén Szlovákiára lezúduló özönvíz, de ezen a szinten mérkőzés nem maradt el, legfeljebb műfüves pályán játszották le a találkozót, s a námesztói pálya kivételével potyogtak a gólok. Ennek a rimaszombati nézők örülhettek, a losonci, a füleki és a kálnói drukkerek kevésbé, mindhárom csapat súlyos vereséget szenvedett, főleg a fülekiek mélyrepülése szégyenteljes, akik öt gólt kaptak Szinnán (Snina).

A forduló előtt Vízteleki János védencei ((Páriš–Illés (30. Akirtava), Köböl, Kojnok, Ibos, Urbancsok, Nemergut, Major, Hornyák, Püspöky (63. Telek), Metuk (63. Košík))) megelőzték a tabellán a hazaiakat, ráadásul a fülekiek reményeit fokozta, hogy Nemergut a 15. percben  a vezetést is megszerezte számukra. De az örömük csak 14 percig tartott, aztán beindult a dél-amerikai úthenger a műfüves pályán, s a hazaiak ötig meg sem álltak. Ráadásul 4:1-es állásnál a csereként beállt Akirtava még büntetőt is hibázott.

Lipany - Losonc focimeccs
Fotó:  Facebook/MŠK Novohrad Lučenec

A losonciak ((Jenčo– Suja, Fabian, Daško, Tannhauser (82. Budáč), Hulec (46. Ufrla), Kotora, Pipíška, Beran (Šulek), Kovalčin (79. Imre), Berky (72. Karkus))) ahhoz a héthársiakhoz (Lipany) utaztak, akik tavaly sokáig versenyben voltak az iglóiakkal a bajnoki címért, az őszt viszont pocsékul kezdték. Most viszont egyre inkább formába lendülnek, két hete a fülekieknek rúgtak egy hármast. S ezt megismételték szombaton is. A hazaiak Jenčo kapus öngóljával szerezték meg a vezetést, amit a félidő utolsó pillanataiban megdupláztak, majd a második félidő közepén be is biztosították a győzelmüket (3:0). A kálnóiak legalább egy félidőn át versenyben voltak Varannón (Vranov nad Topľou), s a hazaiak 6. percben szerzett tizenegyesgóljára gyorsan válaszoltak, a második félidőben viszont a tavalyi bronzérmes hazaiak felőrölték a kálnóiak ellenállását, s végül 3:1 arányban nyertek.

A batyiaknak ((Ťapaj–Úradník, Luka (73. Krstich), Ciprus, Oluwaseun Japhet–Juhász (61. Lupták), Krištof (46. Oláh), Jackuliak (61. Vargic), Švehla, Gembický–Aremu (61. Matej))) nem is annyira a tabellán utolsó helyén álló felsővízköziekkel (Svidník) gyűlt meg a bajuk, hanem a pályára lezúduló esővízzel, de végül a játékvezetők engedélyezték a találkozó megtartását. A vendégek ellenállása a 28. percig tartott, ekkor vették be a hazaiak Švehla jóvoltából a vendégek kapuját. A szünetben már 3:0 állt a tabellán, s bár a sáros, átázott pálya alaposan megnehezítette a csapatok dolgát, a hazaiak az új, kék mezükben a második félidőben sem álltak le, folytatták a gólgyártást, s meg sem álltak hatig Švehla másodszor is betalált, mellette Jackuliak, Aremu,  Matej és Lupták is felavatta Dzupina kapuját, így Bari Jenő védencei százszázalékos mérleggel (hét meccs, hét győzelem) zárták az őszt hazai pályán. A mérkőzés egyetlen szépséghibája, hogy megszakadt egy másik sorozat (a felsővízköziek voltak az egyetlenek, akik betaláltak a batyiak kapuba), de valószínűleg ezt nem nagyon bánták a hazaiak, akik 27 ponttal továbbra is a második helyen állnak a 30 pontos sztropkóiak mögött, akik a bátrtfaiakat páholták el 4:0 arányban. A harmadik helyre 22 ponttal feljöttek a fülekieket kiütő szinnaiak, őket a 21 pontos ólublóiak és a 20 pontos fülekiek követik.  A 15-15 pontos losonciak és a kálnóiak továbbra is a 9-10. helyen tanyáznak.

Az őszi utolsó fordulóban kerül sor a sokak által várt Fülek – Rimaszombat rangadóra, amelyre már szombaton, november 11-én sor kerül, méghozzá 13.00 órai kezdettel. Ugyanekkor fogadják a losonciak a varannóiakat is. A kálnóiak az őszt vasárnap zárják hazai pályán, ahol a szinnaiakat fogadják. 

Amíg a III. ligában minden mérkőzést megtartottak, az V. ligában három mérkőzés is elmaradt a pálya alkalmatlansága miatt, így nem került sor a tótgyarmatiak nagykürtösi vendégjátékára sem.

Ajnácskői pálya elázva

Az őszi utolsó fordulóban megégtek az éllovas cserpatakiak (Osrblie) is Málnapatakon (Málinec), ahol meglepetésre 3:1 arányban kikaptak, így a másik újonc losonctamásiaknak „elég volt” győzniük Ragyolcon, hogy átvegyék a vezetést, s ezzel megszerezzék az őszi bajnoki címet is. Ehhez azonban a hazaiaknak is volt egy-két szavuk, annyira, hogy Národa már a 10. percben bevette a losonctamásiak kapuját, sőt a félidő hajrájában Rácz szabadrúgásgóljával már két góllal vezettek. Ekkor nem sokan fogadtak volna a vendégek őszi elsőségére, de azok bebizonyították, hogy innen szép felállni, s a 48. percben Weisenpacher szépített, majd Dobročka is bevette Varga kapuját. A kegyelemdöfést a hazaiaknak saját játékosuk, Tóth adta meg, aki öngólt vétett, így a losonctamásiak 14 perc alatt lerendezték a mérkőzést és az őszi bajnoki címet is. Továbbra sem megy a tornaljaiaknak, akik ezúttal odahaza kaptak ki az újonc breznóbányaiaktól (0:1). Az őszi bajnokok így a losonctamásiak lettek 31 ponttal, megelőzve a 30 pontos cserpatakiakat és a 27 pontos selmecbányaiakat. Az egyaránt 13-13 pontos tótgyarmatiak és ragyolciak a 9-.10, helyen tanyáznak (bár a tótgyarmatiaknak még van egy mérkőzésük), míg az egy árva ponttal rendelkező tornaljaiak messze lemaradva a többiektől (az őket megelőző feketebalogiak nyolc ponttal előzik meg őket) az utolsó helyről várják a tavaszi folytatást. 

A VI. liga őszi utolsó fordulójában csak két mérkőzést rendeztek meg, igaz, itt már eldőlt az őszi elsőség sorsa, hisz a felediek öt ponttal vezették a tabellát az ipolynyékiek előtt.

Hétvégén a kaotikus viszonyok miatt egyik csapat sem játszott, mindössze az ipolybalogiak és az óváriak léptek pályára. Előbbiek az alsósztregovaiakat fogadták, s bár a vendégek gyorsan reagáltak Gyurász 3. percben szerzett góljára, Klinko két és Skabella góljaival a hazaiak 4:1 arányban elhúztak, s Kupčeknek a mérkőzés hajrájában szerzett gólja már csak szépített az eredményen (4:2).

Óvári labdarúgócsapat
Az óvári labdarúgócsapat a 2023/24-es szezonban

Az óváriak az eddig remekül szereplő újonc lónyabányaiakhoz (Lovinobaňa) látogattak, s a gól nélküli első félidő után kevesen gondolták, hogy gólzápor lesz a vége, s végül az óváriak örülhetnek a három pontnak. A hazaiak ugyanis kétszer is vezettek, de a vendégek Golian két és Híves góljaival megfordították a mérkőzés állását, s 3:2 arányban győztek. A két csapat így egyaránt 22 pontos, de jobb gólkülönbségüknek köszönhetően az óváriak felzárkóztak a harmadik helyre. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.