Magyar7 - 2024/31.
Magyar varázsmeséink nyomában, népfogyatkozás helyett néptölte és párizsi reményeink
Magyar7 - 30. száma
2024. április 15., 20:05

Bombameglepetés Feleden, tovább tart a rimaszombatiak vesszőfutása

Még inkább összekuszálódtak az erőviszonyok a III. ligában, ahol a rimaszombatiak sorrendben negyedik vereségüket szenvedték el, de kikaptak a sztropkóiak is, míg a fülekiek nem éltek a kínálkozó lehetőséggel Kálnón, s így nem voltak képesek átvenni a vezetést a táblázaton, ahol a listavezetőt a hatodik helyezettől mindössze három pont választja el. Az V. ligában az élen állók csatáját a cserpatakiak nyerték, így már négy ponttal előzik meg a losonctamásiakat. A VI. ligában nagy meglepetésre a listavezető hazaiak odahaza szenvedtek váratlan vereséget, s mivel az ipolynyékiek idegenből hozták el a három pontot, már csak egy pont választja el a két csapatot, így izgalmas végjátékra van kilátás.  

foci
Fotó: Archív felvétel

A III. liga 22. fordulójában tovább folytatódott az őszi második rimaszombatiak vesszőfutása. Bari Jenő védencei sorozatban a negyedik mérkőzésüket veszítették el, s a táblázaton visszazuhantak a hatodik helyre. Igaz, az első helyen álló sztropkóiaktól (Stropkov) így is csak három pont választja el őket.

A rimaszombatiak ((Sokol–Ciprus, Emeka Okonji (65. Gembický), Rakyta, Úradník, Aremu, Matej (86. Chinedu Ngwu), Juhász, Kurek (76. Lupták), Oluwaseun Japhet, Krištof)) Varannón a nigériai Aremu és Okonji góljaival a 26. percben már 2:0 arányban vezettek, s ekkor úgy tűnt, végre megszakad a csapat rossz sorozata. De a rémálom csak ekkor kezdődött a számukra.

A félidő utolsó pillanataiban a hazaiak szabadrúgásból szépítettek, majd a 64. percben ki is egyenlítettek. A batyiakon az sem segített, hogy két perccel később a bíró a hazaiak csapatkapitányát második sárga lapja után zuhanyozni küldte, sőt a mérkőzés utolsó pillanataiban a hazaiak a győztes gólt is megszerezték. A rimaszombati gárdában ezúttal csak két rózsahegyi játékos szerepelt, játszhatott viszont az egy hete már a 13. percben kiállított Matúš Krištof, akinek a büntetését a fegyelmi bizottság eltörölte. Egy hónapra eltiltotta viszont Matej Vargicot, aki a múlt heti héthársiak (Lipany) elleni találkozó után a labdával megrúgta a játékvezetőt, így Petrán után őt is nélkülöznie kellett Barinak.

A losonci szurkolók szép számban (mintegy háromszázan), de ugyancsak félve látogattak ki kedvenceik felsővízköziek (Svidník) elleni bajnoki mérkőzésére. A félelem oka nem más volt, mint a losonciak ((JenčoŠulek (46. Hulec), Fabian, Pipíška, Suja, Ufrla (75. Budáč), Kotora, Berky, Oláh, Dedok (75. Molnár), Kovalčin (84. Matuška))) rapszodikus szereplése, akik tavasszal idegenben arattak meglepő győzelmeket, míg odahaza váratlan vereségeket szenvedtek a táblázaton tőlük is gyengébb csapatoktól.

A felsővízköziek pedig ugye az utolsó helyen állnak. A losonciak ezúttal álomszerűen kezdték a találkozót, hisz a 35. percben már 3:0 arányban vezettek (a hazai gólgyártást Pipíška kezdte tizenegyesből a 21. percben, majd Dedok és Oláh is betalált, s ez állt az eredményjelző táblán a félidő végén is. Mivel a losonciak egy hét múlva Füleken játszanak a mindig nagy érdeklődésre számot tartó, s presztizsmérkőzésnek számító nógrádi rangadón, Tomáš Boháčik edző kockáztatott, több alapjátékosát is lecserélte, ami csaknem megbosszulta magát.  A lelkes sereghajtó Oufouet két góljával (az egyiket tizenegyesből lőtte) a 88. percre feljött 3:2-re, de szerencsére Oláh az utolsó pillanatokban másodszor is bevette a vendégek kapuját, így a három pont Losoncon maradt.

A fülekiek ((PárišHronček (65. Rubint), Telek, Illés, Köböl, Kojnok, Ibos, Ádám (46.  Kristóf Ciceu), Püspöky (79. Urbancsok), Kvernadze (50. Adamec), Mbong, Metuk.)) abban a reményben utaztak Kálnóra, hogy győzelmük esetén akár a vezetést is átvehetik a tabellán (mint később kiderült, át is vehették volna, mert a sztropkóiak Veszelén – Oravské Veselé is kikaptak). A mérkőzésre 550 néző látogatott ki, s ugyan csak kálnói gólt láthatott és sok-sok kihagyott füleki helyzetet, a mérkőzés mégis 1:1-es döntetlennel zárult. A fülekiek Koták öngóljával már a 14. percben megszerezték a vezetést, amit Breznanik a 60. percben kiegyenlített.

A fülekiek ezzel az egy ponttal a táblázaton beérték a szintén 37 pontos sztropkóiakat, de rosszabb gólkülönbségük miatt maradtak a 2. helyen. A harmadik helyen a szinnaiak (Snina) állnak 36 ponttal, őket a héthársiak követik 35, majd az ólublóiak és a rimaszombatiak 34-34 ponttal. Bármelyikük lehet még bajnok, sőt még a nyolcadik helyen álló kálnóiaknak is 30 pontjuk van, míg a 10. helyen tanyázó losonciak 28 pontosak. Sose volt még ilyen zsúfolt a mezőny, mint most.

A 23. fordulóban április 21-én, vasárnap a fülekiek a losonciakat fogadják, míg a rimaszombatiak a most épp előttük álló szinnaiakat. Rangadó lesz Sztropkón is, ahol a héthársiak vendégeskednek, míg Kálnóra a szepesváraljaiak utaznak. Szóval, az izgalom fokozódik.

foci
Fotó:  Archív felvétel
Az V. ligában a 17. forduló mérkőzéseit bonyolították le, s minden szem  Cserpatakra (Osrblie) szegeződött, ahol látszólag csak annyi történt, hogy két újonc találkozott. Igaz, ez a két újonc vezeti a tábellát, a cserpatakiak egy ponttal előzték meg a mérkőzés előtt a második losonctamásiakat, így a mérkőzés akár sorsdöntő is lehetett a bajnoki cím szempontjából.

Ősszel Losonctamásiban 2:2-es eredmény született. A hazaiak Laksik góljával a 14. percben megszerezték a vezetést, majd Švéda a 63. percben bebiztosította a cserpatakiak győzelmét, amivel nagy lépést tettek a bajnoki cím elnyerése felé. Öt bajnoki vereség után a ragyolciak Poltárra látogattak, s öt perc alatt eldöntötték a mérkőzést. A 22. percben Molnár szerezte meg számukra a vezetést, majd az örökifjú Rapi Zsolt kétgólosra növelte a vendégek előnyét. Több gólt már nem láthattak a nézők, így a ragyolciak mintha kezdenének kilábalni a tartós hullámvölgyből.

A tótgyarmatiak Feketebalogra látogattak, s Péter góljával már a 18. percben vezetést szereztek. Borkónak a 40. percben szerzett szabadrúgásgóljával megduplázták az előnyüket, sőt a 60. percben Vlkolinský találatával már látszólag a kegyelemdöfést is megadták a hazaiaknak, akik ugyan nyolc perccel később ugyan szépítettek, de többre már nem futotta az erejükből (1:3). A tornaljaiak ezúttal is hozták megszokott idényformájukat, s ezúttal Zólyomlipcsében (Slovenská Ľupča) hagyták a három pontot. A hazaiak mindkét félidő hajrájában villantak egyet, s ez elég volt a biztos győzelmükhöz (2:0).

Mivel a nagykürtösiek és a selmecbányaiak is nyertek, sűrűsödik az élmezőny az V. ligában is, bár a 42 pontos cserpatakiak elhúztak kissé a mezőnytől, de még semmi sem dőlt el. A második losonctamásiaknak 38, a harmadik nagykürtösieknek 37, míg a negyedik selmecbányaiaknak 34 pontjuk van. Az immár 22 pontos tótgyarmatiak feljöttek a 8. helyre, míg a 16 pontos ragyolciak jelenleg a 10. helyen állnak. A tornaljaiak 3 ponttal zárják a mezőnyt.

A 18. forduló már szombaton, április 20-án elkezdődik, a losonctamásiak 16.00 órától a poltáriakat fogadják, s csak a győzelem tarthatja életben feljutási reményeiket. Tornaljára a harmadik helyen álló nagykürtösiek látogatnak, s még megkeverheti a bajnoki reményeket az odahaza mindig veszélyes breznóbányai újonc is, amely a listavezető cserpatakiakat fogadja. A ragyolciak a zólyomlipcseieket, míg a tótgyarmatiak a ladomérmindszentieket (Ladomerská Vieska) fogadják. 

Hatalmas meglepetés született a VI. liga 17. fordulójában, ahol a listavezető felediek 130 néző előtt az ipolybalogiakat fogadták. Azokat az ipolybalogiakat, akik egy hete odahaza szenvedtek megsemmisítő 4:0 arányú vereséget a csábiaktól. De tudjuk, minden mérkőzés más, s mind 0:0-ról indul, s a feledi szurkolók elhűlve nézték, hogy Orem már a 7. percben megszerzi a vezetést a vendégeknek. Sőt, a második félidő közepén Gyurász két alkalommal is bevette Jonás kapuját, s hiába kapcsoltak magasabb sebességfokozatra a hazaiak, csak szépíteniüók sikerült.

Négy perccel a harmadik vendéggól után Fodor, majd újabb bégy perc múlva Zibrin is bevette Benko kapuját, sőt a 89. percben a hazaiak tizenegyeshez jutottak, de a csapat gólvágója, Andrási a rendkívül feszült helyzetben hibázott. Kihasználták viszont a felediek botlásából adódó lehetőséget a második helyen álló ipolynyékiek, akik az őkez követő lónyabányaiakhoz (Lovinobana) látogattak. Az újonc otthonában a tqapasztaltabb vendégek Nemcok góljával a 32. percben szereztek vezetést, de ezt még a hazaiak két percen belül egalozálták. A második félidő elején Jenei ismét a vendégeket juttatta vezetéshez, majd a mérkőzés hajrájában Antal hűtötte le a hazaia kedélyeket, s biztosította be az ipolynyékiek győzelmét, akik így egy pontra megközelítették a feledieket.

A csábiak az ipolybalogiak után az alsósztregovaiakat is simán elintézték, az 5:1-es eredmény hazai góljain Jakab (2), Balga Patrik (2) és Balga Dominik osztozott. Az ajnácskőiek ezúttal Óvárra látogattak, s ezúttal megúszták egy hatossal, mégpedig egyenlő félidőbeli elosztásban. A hat hazai találaton hatan (Balla, Marík, Kliment, Fehér, Jadud, Denes) osztoztak.

A felediek 35 pontjukkal ugyan még vezetik a bajnokságot, de egy pontra megközelítette őket az ipolynyéki gárda, s a dobogó harmadik fokára feljött a 29 pontos csábi alakulat, sőt a 28-28 pontos óváriak és ipolybalogiak is megelőzték a lónyabányaiakat. Az ajnácskőiek egy pontjukkal természetesen maradtak az utolsó helyen, de immár száz kapott gólnál tartanak, ami még szilvás gombócból is soknak tűnne.

A 18. forduló első mérkőzésére már április 20-án, szombaton sor kerül, a csábiak a bozitapusztaiakhoz (Buzitka) látogatnak. Másnap az ipolynyékiek a nagyrőceieket fogadják, míg a felediek Alsósztregovára látogatnak. A forduló rangadójára Ipolybalogon kerül sor, ahol a hazaiak a szintén 28 pontos óváriakkal csapnak össze.

Részletes eredmények és táblázatok a www.futbalnet.sk oldalon találhatók.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.