2022. október 18., 19:42

A rimaszombatiak és az ajnácskőiek is 4:3 arányban győztek idegenben

Jól tette, aki kilátogatott a 12. forduló mérkőzéseire Közép-Szlovákiában, remek késő nyári idő fogadta a szurkolókat és a csapatokat egyaránt. Csapataink közül a III. ligás rimaszombatiak és az V. ligás ajnácskőiek egyaránt:3 arányban győztek idegenben, a tótgyarmatiak kiütötték az enervált tornaljaiakat, a felediek öt, míg a csábiak hat gólt vágtak az ellenfelüknek.

üres focipálya
Illusztrációs felvétel
Fotó: unsplash.com

A sorsolás szeszélye folytán mindhárom III. ligás csapatunk idegenben lépett pályára a 12. fordulóban. Igaz, a rimaszombatiak nem messze, csak a Losonc melletti Kálnóra, a Podbrezová fiókcsapatához látogattak, amely nemrég azzal került a hírekbe, hogy a Slovnaft Kupa harmadik fordulójában odahaza a DAC csapatától 10:1 arányú vereséget szenvedett. Nos, a kálnóiak ennek ellenére nem ígérkeztek könnyű ellenfélnek, ráadásul a rimaszombatiak az idén még nem nyertek idegenben. Nos, most sem úgy kezdődött a meccs, hogy a batyiak három ponttal távoznak. A mérkőzésre kilátogató 350 néző örömére a hazaiak Mrva öngóljával már a 10. percben megszerezték a vezetést, de nyolc perccel később a rózsahegyi Macejko kiegyenlített. Két perccel később Kováč ismét a hazaiakat juttatta vezetéshez, de negyedóra múlva Gembický ismét egyenlített. Az eredmény az első félidőben már nem változott, de a hazaiak megfogyatkoztak, a második hazai gól szerzője ugyanis a kiállítás sorsára jutott. A második félidő elején szintén potyogtak a gólok, előbb Juhász Csaba immár a vendégeknek szerzett vezetést, de ezt még Talakov gyorsan kiegyenlítette.

Az 57. percben a brazil Fadairo is bevette Danko kapuját, s ki gondolta volna, hogy ezzel a csapatok be is fejezték a gólgyártást. Bari Jenő védencei ezzel megszerezték első idegenbeli győzelmüket, s eddig szerzett 20 pontjukkal feljöttek az 5. helyre.  A rimaszombatiaknál ezúttal öt rózsahegyi játékos lépett pályára, a kapuban viszont több hetes pihenő után ismét Gregor Krisztián állt.

A két nógrádi együttes viszont keletre utazott, s mindkét csapat pont nélkül tért haza. A losonciak Szinnán (Snina) próbáltak szerencsét, s mindkét félidőben kaptak egy-egy gólt, s mivel egyet sem rúgtak, 2:0-ás vereséggel távoztak. A fülekiek a sztropkóiak (Stropkov) otthonában léptek pályára, s a 350 néző által űzött hazai csapat semmit sem bízott a véletlenre. Az első félidőben kétgólos vezetést szerzett, bár a fülekiek 3:0-ás állásnál tizenegyesből Knežević révén szépítettek, a hazaiak egy percre rá bevágták negyedik góljukat is. A végén a játékvezető a füleki Strnišát kiállította, így a vendégek tíz játékossal fejezték be a találkozót. Csere történt az élmezőnyben, ugyanis a bajnokságot eddig vezető héthársiaknak (Lipany) csak egy pontra futotta Námesztón (1:1), míg az odahaza szereplő iglóiak a veszeleieket (Oravské Veselé) ütötték ki (4:0), a bártfaiak pedig 5:1 arányban bántak el a felsővízköziekkel (Svidník), így 12 forduló után a bártfaiak álltak az élre 25 ponttal a 24 pontos iglóiak és a 23 pontos héthársiak előtt. Őket a varannóiak (Vranov nad Topľou) és a rimaszombatiak követik, a losonciak 14 ponttal maradtak a 10. helyen, ahogy a 4 pontos fülekiek az utolsó helyen.

Ezen október 23-án, vasárnap 14.30 órától változtathatnak, ugyanis odahaza fogadják az előttük álló giráltiakat (Giraltovce). A rimaszombatiak velük egy időben a szinnaiakat (Snina) látják vendégül, míg egy nappal előtte a losonciak a námesztóiakat fogadják.

Az V. ligában a ragyolciak a második helyen álló fehérkútiak (Príbelce) otthonába  látogattak, s értékes pontot szereztek. A hazaiak már a nyolcadik percben vezetést szereztek, de a ragyolciak ügyeletes gólvágója, Horváth Gábor két percre rá egyenlített. Bár a hazaiak a 72. perctől emberelőnyben játszottak, mivel a ragyolciaknál Koristek második sárga lapja után a kiállítás sorsára jutott, de több gól már nem esett. Nem ment az éllovas poltáriaknak sem, akik Feketebalogon csak 1:1-es döntetlent értek el, míg az eddig harmadik mezőköziek (Medzibrod) ezúttal Selmecbányán kaptak ki (1:0), így a remekül rajtoló három csapat közé felzárkózott a tótgyarmati alakulat, amely könnyedén elintézte a tornaljaiakat. A hazaiak már az első félidőben négygólos vezetésre (Berec, Lukács, Péter, Vlkolinský) tettek szert, s a 89. percben Gallo gólja már csak a kegyelemdöfést adta meg az utolsó helyen szerénykedő gömörieknek. A forduló legizgalmasabb találkozóját Málnapatakon (Málinec) rendezték, ahol a rapszodikusan szereplő hazaiak 250 néző előtt az eddig nagyon gyengén muzsikáló ajnácskőieket fogadták. Úgy tűnt, a hazaiaknak sima dolguk lett, már a 9. percben vezetéshez jutottak. A vendégek Šťavina góljával a 17. percben egyenlítettek, majd tíz perccel később Illés Ronald góljával a vezetést is megszerezték. A második félidőben két gyors gólváltás következett, előbb Trizna Csaba vette be a málnapatakiak kapuját, de a hazaiak azonnal szépítettek. Akik azt gondolták, hogy ezzel véget értek az izgalmak, azok alaposan tévedtek. Az utolsó percben ugyanis a hazaiak egyenlíteni tudtak, de mielőtt örülni tudtak volna legalább az egy pontnak, Balog János megszerezte a vendégcsapat negyedik gólját, így nagy meglepetésre a hazaiak pont nélkül maradtak. Az ajnácskőiek viszont az eddig szerzett nyolc pontjukkal feljöttek a 11. helyre.

A tabellát továbbra is a 25 pontos poltáriak vezetik (10 mérkőzésből) a 23 pontos fehérkútiak (9 mérkőzésből) előtt. Magabiztos győzelme után a tótgyarmatiak felzárkóztak a harmadik helyre. Igaz, ugyanúgy 21 pontjuk van, mint az egy meccsel kevesebbet játszó mezőközieknek. Az újonc ragyolciak 16 pontjukkal a 8. helyet foglalják el. A tabellát továbbra is a négy pontos tornaljaiak zárják.

A 12. forduló mérkőzéseit október 23-án, vasárnap 14.00 órától bonyolítják le. A tótgyarmatiak a sereghajtó tornaljaiak után ezúttal az éllovas Poltár csapatánál próbálnak szerencsét, a többiek odahaza próbálkoznak meg a pontszerzéssel. Az ajnácskőiek a nagykürtösieket, a tornaljaiak a zólyomlipcseieket (Slovenská Ľupča), míg a ragyolciak a selmecbányaiakat fogadják.

A VI. ligában azok jártak jól, akik arra tippeltek, ezúttal sem lesz teljes forduló (a Lukanénye–Nagyrőce és a Losonctamási–Nyustya mérkőzés maradt el). A legnagyobb figyelem így az éllovas óváriak ipolybalogiak elleni mérkőzését kísérte. Fehér ugyan már a 10. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak, de Rusňák az első félidő végén egyenlített. Mivel több gól már nem esett a meccsen, az ipolybalogiak értéke ponttal távoztak Óvárról. Kellemetlen 3:0 arányú vereséget szenvedtek az ipolynyékiek Bozitán, míg a még nyeretlen bussaiak Alsósztregován kaptak egy ötöst. Ötöt rúgtak a felediek is Dacsólámon, a vendégek Kókai Krisztián góljával szereztek vezetést, majd Rubint István mesterhármasa következett. Az ötödik vendéggólt az utolsó percben Lakatos Dávid szerezte. Ennél is több gólt, szám szerint hatot láthattak a nézők Csábon, ahová az utóbbi időben nagyon gyengén muzsikáló tiszolciak érkeztek látogatóba. A csábiak hat gólt vágtak, ebből Balla egymaga hármat szerzett. A táblázatot nehéz értékelni, az első helyen az óváriak állnak, akik 11 mérkőzésen 23 pontot szereztek, Őket a losonctamásiak követik 21 ponttal (igaz, ezt mindössze 8 meccsen szerezték), míg a harmadik helyen a szintén 21 pontos nyustyaiak állnak (10 meccsből). A negyedik helyen a szintén 21 pontos csábiak találhatók, őket az ipolybalogiak követik, míg az ipolynyékiek a hetedikek, a felediek pedig a nyolcadikok.

A 12. fordulóban az éllovas óváriak a tökutolsó bussaiakhoz utaznak, az ipolybalogiak pedig Tiszolcon próbálnak szerencsét. Az ipolynyékiek hzai pályán fogadják a lukanényeieket, a felediek a bozitaiakat, míg a csábiak a dacsólámiakat.

Az öt csaapatos Rimaszombati Területi Bajnokságban (VII. liga) egy valamikor rangadónak nevezett mérkőzésre is sor került, az egykor két V. ligás csapat találkozóján a nagybalogiak 45 néző előtt fogadták az osgyániakat, s a hazaiak több mint egy esztendő után végre győzelemnek örülhettek, Petrík góljával 1:0 arányban legyűrték a vendégeket, s bár pontszában beérték az előttük álló osgyániakat és sajószentkirályiakat, maradtak az utolsó helyen. De végre legalább győztek.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.