cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma

PODCAST: Teqball: a világhódító, magyar fejlesztésű sportág

2021. június 29., 18:30

A teqball egy száz százalékban magyar fejlesztésű és gyártású sportág, amely a labdarúgás és az asztalitenisz elemeinek kombinálásával jött létre. Ezt az immáron világszerte ismert sportágat bárki kipróbálhatta a dunaszerdahelyi MOL Aréna előtt.

Ebben a rendkívül pörgős és izgalmas labdajátékban a játékosok a karok és a kezek kivételével a test bármely részével hozzáérhetnek a futball-labdához. Az asztal hajlított kialakítása pedig lehetővé teszi, hogy a labda kipattanjon a játékoshoz. A szabályok szerint a játékosok legfeljebb három érintést alkalmazhatnak, mielőtt visszajuttatnák a labdát az ellenfél térfelére.

A Teqball Slovensko nevű szervezet által rendezett bajnokságon nemtől és kortól függetlenül bárki kipróbálhatta magát ebben a korántsem egyszerű sportágban.

Akadt is jelentkező bőven, voltak, akik már az első perctől kezdve rutinosan bántak a labdával, de természetesen akadtak olyanok is, akik nehezen vették fel a ritmust a játékkal.

Lukovics Ádám, a bajnokság egyik résztvevője stábunknak elmondta, hogy néhány évvel ezelőtt találkozott először ezzel a sportággal és szinte az első pillanattól kezdve magával ragadta ez a dinamikus és izgalmas játék.

Először az interneten láttam egy videóban. Ki szerettem volna próbálni, de csak Szegeden volt erre lehetőség és akkor jött az ötlet, hogy milyen jó lenne, ha itt a közelben is lenne egy ilyen asztal. Ezért beszereztem egyet és elkezdtem ezzel foglalkozni, bérbe adás szintjén is.- mondta.

Ez a magyar találmány egy új mozgásformát kínál mindenkinek, aki legalább kettőt-hármat tud dekázni, vagy szeret pingpongozni. Mind a profi focisták, mind az amatőr sportbarátok számára kiválóan alkalmas a technikai tudásuk és állóképességük fejlesztésére.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.