PODCAST: Iskolanyitás: Menni vagy nem menni?

2021. április 15., 18:00

A legfrissebb adatok szerint tovább enyhül Szlovákiában a koronavírus-járvány terjedése, ezért fokozatosan életbe lépnek a járvány miatt elfogadott intézkedések újabb enyhítései. Április 12-én minden gyerek előtt megnyíltak az óvodák és az alapiskolák alsó tagozatai. A döntést azonban a szülőkre bízták, hogy a jelenlegi járványügyi helyzetben visszaküldik-e gyermeküket a tanintézményekbe. Utánajártunk, hogyan viszonyulnak a szülők a jelenléti oktatás kérdéséhez.

Csak úgy, mint a tavalyi tanév végén, idén is sok szülőnek kellett mérlegelnie, sok tényezőt figyelembe véve kellett meghoznia a döntést, hogy gyermeke maradjon a távoktatásnál, vagy inkább a jelenléti tanulási formában folytassa tovább az idei tanévet.

Nem egyszerű döntés, hiszen ugyan a mutatók jobb adatokkal kecsegtetnek, sok szülő tart a húsvéti látogatások következményeitől, éppen ezért vannak, akik még nem engedték vissza gyermekeiket az iskolapadba, mondván, hogy korainak tartják az enyhítéseket.

Mások azonban belátták, hogy gyermekeik mennyire szomjazzák már a társaságot és az iskolába járás feltételeivel teljesen egyetértve és azokat betartva semmi kivetnivalót nem látnak az iskolanyitásban. 

Azt gondolhatnánk, erre a két táborra oszlik a szülők csapata, de vannak, akik azt a lehetőséget használják ki, hogy gyermekük a tanítási folyamatban részt vegyen, azonban az ebédet már otthon fogyassza és a napközit is kihagyja.

Kurtán furcsa tanév az idei és a tavalyi, annyi azonban bizonyos, hogy a legtöbb szülő a legjobbat akarja gyermekének és életviteléhez, lehetőségeihez mérten hozta meg ezt a nem egyszerű döntést.

Megosztás
Címkék