PODCAST: Hogy minden magyar gyerek jobb eséllyel indulhasson

2021. október 25., 18:00

 

A komáromi fejlesztő terápiás központ megálmodójával, Barthalos Rékával beszélgettünk. A centrum komplex képességfejlesztést, vizsgálatokat, konzultációt pszichológussal, logopédiát, gyógypedagógiát, terápiákat, baba-mama foglalkozásokat, óvoda- és iskolafelkészítő foglalkozásokat és sok egyebet kínál.

Réka azt mondja, magyarországi tanulmányai befejezését követően elgondolkodott azon, miért nincs a Szlovákiában élő magyar gyermekek számára egy olyan központ sem, amely a lemaradással küszködő, vagy speciális igényű gyermekeket zárkóztatná fel.

Amennyiben egy felvidéki család ilyen akadályokkal nézett szembe, Győrbe, vagy Budapestre vitték gyermeküket, hogy ott megkapja a kellő kezelést és terápiát. 

Réka pedig az egyre növekvő igénynek eleget téve alapította meg az Artis Centrumot, ahova elmondása szerint három hónapos kortól egészen felnőtt korig mindenkit várnak. Elhivatott és szakszerű felmérésben és tanácsadásban lesz része annak, aki őket választja, hiszen ahogy mondta, számukra elmondhatatlan siker a könnyes szemű szülők öröme és a gyermekek tenni akarása motiválja őket naponta.  

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.