Mikor látni kiváltság - PODCAST

2021. október 12., 18:00

Október a látás hónapja, ami magába foglalja a látássérültek és vakok világnapját is. Ennek apropóján beszélgettünk Ildikóval és kislányával Zoéval, akik betekintést engedtek nekünk mindennapjaikba. 

Zoénál a születése utáni napokban a doktornő rendellenességet figyelt meg, ezért azonnal Pozsonyba küldte őket további látásvizsgálatra. Ildikó, az édesanya úgy fogalmaz, az orvos ezzel megmentette lánya életét, hiszen mint később kiderült, a picinek veleszületett szürkehályog takarja a szemét. 

Ennél a diagnózisnál fontos, hogy mihamarabb beavatkozzanak és eltávolítsák a hályogot, különben fennáll a veszélye annak, hogy a beteg elveszíti látását. 

A Duborszky lányok mély őszinteséggel beszéltek megpróbáltatásaikról, arról, mi okozza nekik a legnagyobb problémát és hogy a kis Zoé miként boldogul az első osztályban. A hétéves kislány túl van négy komoly műtéten, és még legalább kettő hasonló vár rá, így megfogadtuk, hogy a műlencse beültetése után is beszélgetünk majd egy jót.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.