magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma

Bemutatkoztak, hogy túléljenek a kis -és középvállalkozások - PODCAST

2021. szeptember 4., 18:01

A napokban tartották a Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetsége egyik legjelentősebb rendezvényét, a Felvidéki Vállalkozói Expót Kassán. Ennek kapcsán beszélgetünk a felvidéki vállalkozások kondíciójáról, a járvány gazdaságra gyakorolt hatásairól és az újrakezdésről, illetve a magyar kormány nyújtotta támogatásokról Iván Tamással, a Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetsége és a Baross Alapítvány elnökével, valamint Mihók Gáborral, a CED Közép-Európai Gazdaságfejlesztési Hálózat regionális képviselőjével.

Egy vállalkozás indítása sem egyszerű feladat, hiszen egyre telítettebb a piac, és egyre nehezebb új ötletekkel betörni a piacra. Az elmúlt másfél esztendő azonban még nagyobb kihívások elé állította a vállalkozókat, hiszen a már biztos lábakon álló, bejáratott üzlet is összeomlott az elrendelt korlátozások miatt.

Éppen ezért ebben az évben még nagyobb jelentősége volt a Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetsége által megszervezett Felvidéki Vállalkozói Expónak, hiszen a vállalkozások népszerűsítése most akár a túlélés egyik eszköze is lehetett.

Ez fokozottan érvényes azokra a vállalkozásokra, amelyeket a világjárvány előtt indítottak, hiszen még nem volt lehetőségük megvetni lábukat az egyébként sem egyszerű piaci környezetben.

A beszélgetésben elhangzó egyik gondolat is ezt erősíti meg, amely szerint

Egy vállalkozáshoz jó, ha van egy ötlet, jó ha megvan az anyagi fedezet és az anyagi tőke hozzá, de a kapcsolati tőke nélkül nem működik, és a Covid-helyzet után mindenképpen fontos, hogy újraélesszük ezeket a kapcsolatokat.

Nézze velünk a beszélgetést.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.