A felelőtlen öngyógyítás következményei az orvosok szemével - PODCAST

2021. december 3., 18:01

A járvány időszakában több olyan információ is napvilágot látott a koronavírus otthoni kezelésével kapcsolatban, amelynek súlyos következményei lehetnek. Éppen ezért a megelőzési lehetőségekre kellene nagyobb hangsúlyt fektetni, amelynek legjobb módja a védőoltás alkalmazása. Utánajártunk, mit okozhat az emberi szervezettel a felelőtlen otthoni öngyógyítás. 

Nógell Tamás belgyógyász stábunknak elmondta, hogy

minden esetben szükséges a kezelőorvos tanácsát kérni a koronavírus otthoni kezelésével kapcsolatban, és nem szabad hinni azoknak az állításoknak, amelyek az interneten vagy a közösségi oldalakon terjednek.

Emellett azt is hangsúlyozta, az egyetlen létező és hatásos fegyver a koronavírussal szemben a védőoltás.

Pleva László állatorvos is kiemelte kameráink előtt, hogy a folyamatos kutatások egyre inkább azt bizonyítják, hogy a sokak által felelőtlenül használt Ivermectin nem segít érdemben könnyebben és hamarabb átvészelni a fertőzést, annak ellenére, hogy évente 250 millió embert kezelnek ezzel a szerrel, de egészen más okokból.

Ő is arra buzdít mindenkit, hogy a kezelőorvossal egyeztetve alkalmazzanak gyógyszereket és gyógyhatású készítményeket, valamint fogadják meg a hozzáértők tanácsát. 
Megosztás
Címkék