PODCAST: Milyen hatással van a kormány kiszámíthatatlan intézkedéseinek sorozata az önkormányzatokra? - Kérdések és válaszok a Piacban

2021. március 26., 18:00

A ma7 médiacsalád gazdasági magazinjának márciusi adásában a járványhelyzet önkormányzatokra gyakorolt hatását elemzik munkatársaink Őry Péterrel, Csallóközcsütörtök polgármesterével.

Az önkormányzatiság kérdéskörével foglalkozó Pro Civis társulás elnöke szerint a települések vezetői igyekeznek alkalmazkodni a kihívásokhoz, amelyet nem mindig a járvány, hanem éppen a kormányzat teremt.

A műsorban szót ejtünk a teszteléssel járó feladatokról, valamint arról, hogy mit kellett újratervezniük az önkormányzatoknak és miként tervezhető egy költségvetés akkor, amikor az adóbevételek befolyó összege teljes kiszámíthatatlan. 

Őry Péter arról is beszél, a sok feladat mellé mit kérnének a településvezetők, ha meghallgatnák őket a kormányzat képviselői, de az utóbbi hetekben sokat emlegetett ingatlanadók emelésének hatásai is terítékre kerülnek.

A vendégünket Matus Tibor és Rajkovics Péter kérdezi.

Nézzék velünk!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.