PODCAST: Mennyi pénz kell ahhoz, hogy több gyermek szülessen? - Itt a Piac májusi adása!

2021. május 27., 18:00

A Piac gazdasági magazin májusi adásában Németh Gabriella, az MKP szociálpolitikai szakértője volt Matus Tibor és Rajkovics Péter kollégánk vendége.

A műsorban terítékre kerül a kormány által ígért 333 eurós gyermekek után járó egyszeri támogatás, és az is, vajon milyen segítséget jelent ez a családoknak és miért is volna szükség rá jóval több helyen.

Arról is szó lesz, mennyivel növekedett a családi pótlék az elmúlt években és milyen esély van arra, hogy valóban elérje a 200 eurót.
 

Azt pedig talán érdemes külön is megemlíteni, miként igyekszik a jelenlegi kormánykoalíció ötleteket meríteni a magyar családpolitikából, de mégis hol követ el hibákat azok átültetése során.

És ha már a kormány és a családokért tett lépéseikről van szó, nem szabadna elfeledkezni arról sem, hogy mindezek hatása a demográfiai adatok változására végképp nem olyan egyértelmű, mint az elsőre tűnik.

Tartson velünk a Piac legújabb adásában!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.