PODCAST: Leépítések, csődközeli állapot és az elmaradó támogatások - A felvidéki vállalkozók kilátásai a Piacban

2021. április 23., 18:00

Nem túl rózsás a felvidéki magyar vállalkozók helyzete a több mint egy éve tartó járványban. Vajon miért nem jutottak hozzá az állami segítséghez és kiket sújtottak leginkább a korlátozások? Iván Tamást, a Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetségének elnökét kérdezi a Piac gazdasági műsorunkban Matus Tibor és Rajkovics Péter kollégánk.

A vállalkozói szövetség immáron második alkalommal készített felmérést arról, hogyan is látják a felvidéki vállalkozók a saját helyzetüket és az eredmények korántsem biztatóak. Az első hullám még jóval kisebb problémát okozott a gazdasági szereplőknek, de bármennyire is számítani lehetett a második hullám érkezésére, annak elhúzódása komoly kihívások elé állította a vállalkozókat.

Ennek egyik legfőbb oka, hogy leginkább mikro- és kisvállalkozókban gazdag a magyarlakta régió, sok esetben pedig számukra a kínált támogatási programok alkalmazottak hiányában elérhetetlen volt. Egyúttal a szolgáltatások szintjén is súlyos a helyzet, a kilábalás pedig legalább fél évet vesz igénybe.

Az pedig egyáltalán nem biztos, hogy az újrakezdés a megváltozott körülmények közt sikeres lesz. Akkor mégis mi segíthet? Erről is beszélgetünk a Piac legfrissebb adásában.

Megosztás
Címkék