Matovičék kudarca a szlovák jobboldal történelmi bűne - PODCAST

2022. szeptember 22., 18:00

Új adással jelentkezik a Nagyító, a ma7 médiacsalád politikai háttérműsora. A stúdióban ezúttal Somogyi Szilárd vezetése mellett Pomichal Krisztián, közéleti rovatvezető és Kolek Zsolt, a ma7.sk vezető szerkesztője beszélgetnek.

Másként alakultak volna a szlovák kormány dolgai, ha nem egy példátlanul nehéz időszakban veszik át az ország irányítását? Lehetett volna prosperáló, békés kormányzás vagy a viták kódolva voltak? Milyen történelmi lehetőségeket szalasztott el a kormány?

Ilyen formációban érdemes egyáltalán megtartani a kormánykoalíciót? Kell-e előrehozott választás? Hogyan gondolkodjon egy felvidéki magyar Ficóról?

Megannyi kérdésen keresztül próbálunk dűlőre jutni a legfontosabbal kapcsolatban: mihez kezdjen az ország egy példátlan gazdasági válság küszöbén.

A műsor második felében Vlagyimir Putyin szerda reggeli fajsúlyos bejelentésével foglalkozunk. Milyen következményekkel járhat a részleges orosz mozgósítás? Valóban össztársadalmi felzúdulás következik Oroszországban? Tényleg benne van a pakliban egy orosz atomcsapás lehetősége?

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.