cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma

PODCAST: A felvidékiek gyönyörűen fogalmaznak - beszélgetés a Dal harmadik felvidéki muskétásával, Szekér Gergővel

2021. február 12., 12:27

Az elmúlt két Múzsa adásban A Dal 2021-be jutott felvidéki versenyzőkkel beszélgettünk, ők már túl vannak a megmérettetésen, ám egy párkányi származású énekes-színész, Szekér Gergő február 13-án lép majd színpadra.   

Versenytársaival még a műsor indulása előtt beszélgettünk, így nekik nem volt lehetőségük élménybeszámolót tartani, de Gergő bepillantást engedett a próbafolyamatokba, illetve mivel figyelemmel követte az élő adásokat a mezőnyről is nyilatkozott: 

Idén rendkívül erős a mezőny. Kicsit líraira sikeredett dalok vannak túlsúlyban, ami nem baj. 

Az idei showműsor kikötése volt, hogy a versenyzők magyar dalokat adjanak elő. Gergő saját produkciójának szövegírója is, a szintén felvidéki származású Varga Viktorral egyetemben, aki a szarvasi Cervinus Teátrum főrendezője, valamint Galda Levente Eredő című dalában is megtalálhatók az ötletei.

A beszélgetésben kitérünk arra is, miért olyan nehéz magyarul dalt írni, illetve hogy Gergőben honnan a finomság és érzékenység a szóhasználat iránt:

Szerintem a nyelvünket nem csak művelni, hanem ápolni is kell, ezáltal fejlődhetünk. 
Szekér Gergő Hazatérsz című szerzeménye sokakról és sokaknak szólhat. Egy az otthonától távolra szakadt fiatal, akiben munkálkodik a világ megváltásának vágya, de a honvágy is. A kettősség jellemzi a történetet, amelyben hangsúlyos szerepet kapnak a gyökerek, csakúgy, mint a szövegíró életében. 

Holnap, azaz február 13-án Szekér Gergőt láthatjuk a színpadon, akit remélünk a zsűri egyenes ágon juttat tovább a középdöntőbe, amennyiben nem így lenne, támogassuk őt is! 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.