lapajánló
Patrióták, fizetett felforgatók és a szuverenista baloldali
Magyar7 - 28. száma

A gomoly felhőként szállna a magasba - PODCAST

2021. október 18., 18:00

A felvidéki zenei élet sok fiatal, tehetséges zenésszel büszkélkedhet, akik időt és energiát nem spórolva próbálnak betörni a hazai vagy épp a magyarországi zenei piacra. A Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle versenye épp az ilyen fiatal zenészek számára biztosít lehetőséget a megmutatkozásra. Az idei verseny győztese a gomoly zenekar, amelynek frontemberével Csiba Gáborral beszélgettünk a zenekar életéről.

A zenekar idén januárban csapott először együtt a húrok közé, majd nem sokkal később már meg is jelent az első EP-lemezük, amelyen négy dal szerepel. A formáció megszületése előtt a tagok mind-mind más zenei műfajban tevékenykedtek, így nem igazán tudják behatárolni, hogy milyen zenei stílust is képviselnek.

Nem szeretném beskatulyázni magunkat. Jobb, ha nyitott egy zenekar más stílusokra és ötletekre. – hangsúlyozta Csiba Gábor, a zenekar frontembere.
A zenekar tagjai: Csiba Gábor – gitár és ének, Csiba Tamás – basszusgitár, Baráth László– gitár és vokál, Méry Dávid – dobok.

A Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle versenyén a zsűri az értékelés során kiemelte, hogy a zenekarnak igazán karcos és szövegcentrikus dalai vannak. A dalszövegekért Csiba Gábor a felelős, aki a beszélgetés során elárulta, hogy az évek során nagyon sok jegyzete gyűlt össze és a dal hangulatához igazítja a leírt sorokat.

Ha valami érzés elfog vagy impulzus ér, akkor leírok egy mondatot vagy egy rímpárt, ami tetszik. Ha van egy kész dal, felcsapom a szövegfoszlányaimat és a dal hangulatához igazítom őket.” - mondta.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.