magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma

PODCAST: Milyen erős lesz a magyar Szövetség?

2021. szeptember 21., 11:26

A közös politikai alakulat mellett foglaltak állást az MKP, a Most-Híd és az Összefogás tagjai, de vajon mennyire lesz erős a 12 év után létrejött egységes politikai formáció, a Szövetség. Erről is beszélget Matus Tibor, Hajtman Gábor, Somogyi Szilárd, a műsorvezető Rajkovics Péter a Címlapsztori stúdiójában.

A tavalyi választás után a felvidéki magyar pártok érezték a közös együttműködést szükségességét, mégis nehezen jött létre a megállapodás, amit október elején a Szövetség megalakulása koronáz majd meg. Mi lesz azokkal, akik az új formáción kívül maradnak és mennyire tudnak majd együttműködni a korábban egymással szemben politizáló felek?

A rendőrség belháborúját a politika két oldala teljesen másképp értékeli, de mégis hogyan jutottunk oda, hogy a korrupció megfékezése után mindenki egymásnak feszül, és már-már dél-amerikai hangulat uralkodik a bűnüldözési szervek szintjén. Ki és hogyan kívánja oldani a problémát és vajon ebbe bukhat bele a szlovák kormány?

A magyarországi ellenzék előválasztásba kezdett, de a határon túli magyarokat érintő témákról alig van szó. Annyira fontos a kormányváltás, hogy a magyar választók jelentős részét nem is kívánják megszólítani? Milyen hasonlóságot lehet felfedezni a jelenlegi szlovák koalíció és a magyar ellenzék közt?

Tartsanak velünk ezúttal is!

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.