cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma

PODCAST: Miért éppen a szlovák liberálisok lettek az új nacionalisták?

2021. október 19., 18:00

Miért gerjeszt feszültséget a szlovák külügyminiszter a szlovák-magyar viszonyban, hogyan tud akár ezen a helyzeten is segíteni a Szövetség, s mire számíthatunk a magyarországi ellenzéktől. Erről beszélget Kövesdi Károly, Hajtman Gábor, Somogyi Szilárd és a műsorvezető, Rajkovics Péter.

Vajon Korčok miniszteri pályafutása során miért húzza elő olyan gyakran a magyar kártyát, s miért nem hálás a szlovák fél a magyar kormánynak, amiért a felvidéki magyarságnak nyújtott támogatással a helyi szlovákok is gazdagodnak, akár egy-egy felújított templomon vagy épületen keresztül?

A Szövetség megalakulásával új korszak kezdődött a szlovákiai magyar politikában, de milyen célok mentén folytatott munka kell ahhoz, hogy a kiszámíthatatlan politikai színtéren a parlamentbe jutáshoz elegendő szavazatot szerezzenek?

Véget ért a magyarországi ellenzéki előválasztás. A győztes személye ugyan meglepetés, de hozott-e valami újat a magyar közéletbe a nagy színjáték és miért nem foglalkoznak a határon túli témákkal?

Erről és sok minden másról a Címlapsztoriban!

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.