PODCAST: Mi a kormány legnagyobb problémája és mikor lehet majd magyar nemzetiségű miniszterelnöke Szlovákiának?

2021. március 16., 18:00

Mit várhatunk még a kormánytól és vajon miért nem hullott még szét a koalíció? Hogyan lehet értékelni a szlovákiai oltásszervezést? Milyen veszélye van, ha továbbra is átlagon alul marad a magyarlakta települések lakosainak részvétele a népszámláláson? Ezekről is beszéltünk a Címlapsztori márciusi adásában.

A műsorban Matus Tibor, Hajtman Gábor és Somogyi Szilárd mondja el véleményét az elmúlt hónap legfontosabb témáiról, a műsort Rajkovics Péter vezette.

Szó esik a kormányválság kulcskérdéséről, vagyis Matovič esetleges távozásáról, ahogy arról is, mi tartja össze azt a koalíciót, amelynek fontosabb saját problémái, mint a járványhelyzet kezelése. Az eredmények és kudarcok között kiemelt figyelmet kap a koronavírus elleni oltás körüli botrányos informatikai rendszer, a távozó egészségügyi miniszter hibái és az is, mit jelent ez a jövő szempontjából.

Végezetül pedig nem mehetünk el a népszámlálás témája mellett sem, amely ugyan a korlátozások idejében nem kap olyan figyelmet a mindennapokban, mint általában, de különösen fontos a magyarságunk jogai szempontjából.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.