PODCAST: Megerősödik a Szövetség addigra, mire megbukik a Heger-kormány? - Nézze meg a Címlapsztori új adását!

2021. április 13., 19:00

Vajon igazi változást hoz az új miniszterelnök Szlovákia számára? Miért lett olyan magas a részvételi arány a népszámlálás online részén? Mit várhatunk a Szövetségtől? A Címlapsztori áprilisi adásában Matus Tibor, Hajtman Gábor és Somogyi Szilárd beszélget közéletünk aktuális kérdéseiről, a műsorvezető Rajkovics Péter. 

A márciusi kormányválság április elsejére új kormányt szült, csak az a kérdés, mennyire hoz igazi fordulatot, mert a valós cserék elmaradtak. Ezzel együtt számtalan problémát kell megoldaniuk, de még az oltási rendszer területén sem láthatunk igazi előrelépést.

A népszámlálási részvétel felülmúlta az elvárásokat, de nagy kérdés, hogy a magyarság szempontjából milyen eredményeket hoz, mert a szakértők arra is figyelmeztetnek, hogy jelentős mértékben növekedhet azok száma, akik roma nemzetiségűnek vallják magukat. Ez akár jelentős hatással lehet a magyarok részarányára is.

Hogyan sikerül a három pártból egységes Szövetséget gyúrni? Minek köszönhető Bugár Béla egyre gyakoribb szereplése a szlovák sajtóban? Az ellenzők bekiabálásait mennyire kell komolyan venni? Az öt százalék a további közvélemény-kutatások során is megugorható szint? 

Tartson velünk a Címlapsztoriban!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.