PODCAST: Előrehozott választások vagy a járvány következő hulláma fenyeget?

2021. június 15., 20:00

Vajon miért ilyen lassú a koronavírus elleni oltás üteme Szlovákiában? Mit tudnánk tanulni Magyarországtól a járvány utáni megújulási stratégiáját illetően? Mikor jön létre a közös magyar párt? Aktuális társadalmi és politikai kérdések a Címlapsztori június adásában.

Szlovákiában egyre kevesebb ember vár a koronavírus elleni oltásra, miközben az átoltottsági arány az EU-s átlaghoz képest is alacsony, de úgy tűnik, a kormányt ez a kérdés túlzottan nem zavarja. Vajon már késő, hogy meggyőzzük a kétkedőket az oltás előnyeiről vagy csupán megfelelő kommunikáció kérdése?

Orbán Viktor az elmúlt napokban a magyar gazdaság újabb polgárokat segítő intézkedéseit mutatta be, amellyel a koronavírus járvány utáni fejlődést szeretnék elősegíteni, de miért is választ Magyarország sokkal aktívabb hozzáállást a gazdaság- és szociálpolitikában, és mit is tanulhatna tőle Szlovákia?

A Szövetség már nem először lépte túl az 5 százalékos parlamenti küszöböt a felmérések során, de mennyire segíti mindez azt, hogy a három párt közös akarata végre politikai párt alakulásában is megnyilvánuljon? Létrejön a közös felvidéki magyar párt a nyár végére és miért nincs más alternatíva?

A Címlapsztori stúdiójában Matus Tibor, Hajtman Gábor és Langschadl Mátyás beszélget a témákról, a műsorvezető Rajkovics Péter.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.