PODCAST: Eljött a Fidesz ideje Szlovákiában? - Címlapsztori

2021. május 18., 19:55

Mire lesz képes a járvány lecsengése után a Heger-kormány? Egyszeri 333 euró vagy havi 200 euró a megoldás? Elkezdtek érdeklődni a szlovák médiában a magyar politikai elit iránt? Ezekről is beszélget a Címlapsztori májusi adásában Matus Tibor, Hajtman Gábor, Somogyi Szilárd, a műsorvezető Rajkovics Péter.

Enyhítések időszakát éljük, de a Szlovákiát érintő kihívásoknak még nincs vége. Vajon elkerülhetjük a koronavírus okozta járvány következő hullámát és mit tesz ezért a szlovák politikai elit?

Az ellenzék javaslatára válaszul 333 eurót ígér a kormány a leginkább rászoruló gyermekek után? Vajon nem nyúlt teljesen mellé a koalíció? A népharag egyértelmű, de mégis milyen módon lehetne segíteni a családokat? A 200 eurós családi támogatás lenne a megoldás?

A szlovák média felfedezte magának a magyar kormány legnépszerűbb politikusait. Orbán Viktor és Szijjártó Péter is a szlovák nyelvű sajtónak nyilatkozott, s mondataik nagy visszhangot váltottak ki a hazai médiában. Vajon elképzelhető, hogy a szlovák politika is szeretne példát venni a magyar kormány sikeréből?

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.