cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma

A diákokat afelé vezetjük, hogy a kapott tudást forgassák vissza közösségünkbe - PODCAST

2022. szeptember 28., 18:00

A Pozsonyi Magyar Szakkollégium (PMSZ) az első bentlakásos magyar szakkollégium Szlovákiában. A kollégium mindennapjairól, célkitűzéseikről és küzdelmeikről Voda Zsófiával, a szakkollégium tanulmányi vezetőjével beszélgettünk.

Egy szlovákiai magyar egyetemistának az egyetemi tanulmányok mellett fontos az is, hogy a diákéveit hasznosan töltse.

A Pozsonyi Magyar Szakkollégium (PMSZ) azzal a céllal jött létre, hogy a magyar diákok képesek legyenek helytállni a 21. századi kihívásaival szemben.

Az intézmény nagy hangsúlyt fektet az elméleti és a gyakorlati tudásra is. 

PMSZ
Fotó:  Pozsonyi Magyar Szakkollégium hivatalos Facebook-oldala

A szakkollégium abban is különbözik a hagyományos kollégiumoktól, hogy egyszerre baráti társaság, demokratikus diákszervezet és szakmai közösség.

Ha azt nézzük, hogy

a magyarországi szakkollégiumokból kiváló szakemberek kerültek ki, akik később a közéletben is megállták helyüket, akkor érthető, miért fontos a felvidéki magyarság szempontjából egy ilyen intézmény támogatása, hiszen közösségünk soraiból hiányoznak a rátermett szakemberek.

A PMSZ pontosan ezt a hiányt próbálja betölteni.

Voda Zsófi
Fotó:  Rajkovics Péter

Voda Zsófi, a PMSZ tanulmányi vezetője meséli el, milyen is egy szakkollégista élete, milyen gyakorlati tudásra tehetnek szert az ott lakó diákok.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.