A levegő minőségének a javításában több tárca is részt vállal

ma7 | TASR 2018. április 24., 15:52

Több tárca és a nyilvánosság is együtt fog működni a levegő minőségének a javításán Szlovákiában. Ebben öt minisztérium képviselői egyeztek meg a Clean Air Dialogue nevű rendezvényen, amelyet az Európai Bizottság (EK) rendezett meg a levegő minőségének a javítása céljából.

Fotó: Pixabay

Ennek eredményeként konkrét intézkedéseket fogadnak el, amelyek ahhoz a stratégiához járulnak hozzá, melyet a Környezetvédelmi Minisztérium készít el a levegő minőségének a javítása érdekében.

„A különböző minisztériumoktól több fontos szempontot hallottam. A mi feladatunk, hogy ezeket megvalósítsuk” – közölte Daniel Calleja, az Európai Bizottság környezetvédelemért felelős vezérigazgatója. Elmondta, hogy a megoldásokról kedden és szerdán fognak tárgyalni a közlekedési, mezőgazdasági és gazdasági szakemberek. „A bizottság célja, hogy a két nap után konkrét megoldások legyenek az asztalon” – figyelmeztetett.

„A levegőszennyezés kérdése nem korlátozódik egyetlen tárcára. Másképpen, mint ahogy azt ma tesszük, azaz hogy mindenki itt van, nem lehet megoldani ezt a problémát” – közölte Solymos László környezetvédelmi miniszter. A találkozón részt vettek a Környezetvédelmi, Közlekedési, Gazdasági, Mezőgazdasági és az Egészségügyi Minisztérium képviselői. Ezenkívül több kormányon kívüli szervezeten és kezdeményezésen keresztül a nyilvánosság is elmondta a véleményét.

A Tiszta Levegőért polgári kezdeményezés elégedetlenségét fejezte ki a levegő minőségének a lassú javulása miatt. „A levegőminőség helyzete súlyos, de van rá megoldás. Az intézkedéseket már leírták, konkrét lépéseket kell tenni” – összegezte a kezdeményezés álláspontját Dana Mareková.

0 HOZZÁSZÓLÁS