2019. május 11., 09:15

Talpra állt, és újjáépült a tavaly leégett dunaszerdahelyi gyártóüzem

A Minit Slovakia dunaszerdahelyi vállalatának történetében 2018. június 1-je meghatározó dátum. Ezen a napon ugyanis karbantartás során leégett a cég fő gyártócsarnoka. A fagyasztott pékáruk legnagyobb szlovákiai gyártója mára talpra állt, újjáépítette, és még modernebbé tette a gyártóüzemét Dunaszerdahelyen.

minit02.jpg
Galéria
+5 kép a galériában
Ami nem öl meg, az megerősít. A mi esetünkben ez a mondás teljesen igaz. A katasztrófát túléltük,  mostanra megerősödtünk és próbálunk sokkal jobbak lenni

– mondta Ambrovics László, a Minit Slovakia dunaszerdahelyi vállalatának ügyvezető igazgatója. A tavalyi tűzesetben gyakorlatilag teljesen leégett az üzem gyártócsarnoka.

A kár elérte a 10 millió eurót. A tulajdonosok azonban még aznap a gyár teljes rekonstrukciója mellett döntöttek.

A június 1-jei tűzeset után két fontos célt tűztünk ki: az egyik, hogy az áruellátás folyamatos legyen, a másik pedig, hogy megtartjuk mind a 350 alkalmazottunkat, senkit nem bocsátunk el. Érdekes, hogy a cég 28 éves működése óta az újjáépítés alatt volt a legkisebb a munkaerő-elvándorlás, vagyis az alkalmazottaink kitartottak mellettünk. Nagyon nehéz hónapokon vagyunk túl, de mára sikerült megvalósítanunk azt, amit a tragédia után célul tűztünk ki

– fogalmazott Ambrovics László.  

A beruházás mértéke meghaladja az 5 millió eurót. A cég vezetése az eredeti állapotot igyekezett visszaállítani. Négy nagy kapacitású gyártósort szereltek be, az első gyártóvonal már 2018 decemberében elindult. Két gyártóvonalon a klasszikus leveles tésztás termékeket állítják elő. A harmadik vonalon francia croassantokat, a negyediken pedig pizzát gyártanak.

Ma már 100 százalékban úgy működik az üzem, ahogyan a tűzeset előtt. A dolgozók visszakapták az előző munkapozícióikat. A gyártás folyamatos, minden termékünk elérhető

– mondja Kázmér Lóránt, a vállalat tervezési és beszerzési igazgatója.

Kázmér elmondta továbbá, hogy a tűzeset után az árut külföldről hozták be, és a testvérüzemekben dolgozták fel, így tudták ellátni a piacot. A dolgozók egy részét a szlovákiai testvérüzembe csoportosították át, másik részét pedig külföldi testvérüzemekben alkalmazták.

Ma már az összes automata gyártósorunk működik, az elősütött termékeket gyártó csarnokban is folyik a termelés. Több esetben modernebb gépeket használunk, és mindemellett a munkafolyamatokat is próbáltuk hatékonyabbá tenni

– tájékoztatott Kázmér Lóránt.

A vállalat vezetősége az alapanyagbeszállítóknak és a cég partnereinek is bemutatta az újjáépített csarnokot. A Minit Slovakia az összes közép-európai országban forgalmazza termékeit. A V4-es országokon kívül jelen vannak többek között Ausztriában, Németországban, Horvátországban, Romániában és a balti államokban is.

minit02.jpg
Galéria
+5 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.