Sikeres nyári szezon a kassai repülőtéren

Fábián Gergő 2019. október 09., 19:16

Az idei év első kilenc hónapjában a kassai repülőtérről összesen 473 134 utas repült, ami 5,5 százalékos évközi növekedést jelent. Áprilistól szeptember végéig 182 855 utas repült charterjárattal, ez 9,3 százalékos, vagyis 15 600 fős növekedést jelent az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

Fotó: TASR

A charterjáratok között az idei szezonban a legnépszerűbb úti cél a törökországi Antalya (74 666 utas), a bulgáriai Burgasz (28 018 utas) és a görögországi Rodosz szigete (15 115 utas) volt – tájékoztatott a kassai repülőtér.

Michael Tmej, a reptér ügyvezető igazgatója közölte, a tavalyi, rekordot döntően sikeres charterszezon után óvatos várakozással tekintettek az idei nyár elé, de az utasok bebizonyították, hogy szívesen repülnek Kassáról. „Az utazási irodák által jól összeállított kínálatnak és az utasoknak a kassai repülőtérről való indulás iránti hatalmas érdeklődésnek köszönhetően minden arra utal, hogy ismét rekordot dönthetünk” – mondta.

Az utazási irodák a nyári idény alatt összesen 9 ország 13 célállomására kínáltak utazásokat a kassai reptérről történő felszállással. Újdonság volt a ciprusi Lárnaka városába tartó rendszeres járat, amelyet a Cyprus Airways indított június 11-én, s amely szeptember végéig keddenként közlekedett, 114 fős kapacitású Airbus A319 típusú géppel. A légitársaság 2020 nyarára azt tervezi, hogy Lárnaka mellett a görögországi Korfu szigetére is repül majd Kassáról.

A kassai repülőtér rámutatott, a már stabil partnernek számító Smartwings, Bulgaria Air és Tailwind mellett az idén új partnerekre is akadtak, mint az Anadolujet, a Pegasus, az Orange2Fly vagy az Astra Airlines.

Október 25-ig Kassáról charterjáratokkal el lehet még jutni Rodoszra, Iráklionba, Lárnakába, Gurdakába és Antalyába. Az utolsó charterjárat november 15-én száll majd fel Kassáról, és Gurdakába tart. Mindemellett az Eurowings október 27-én ismét elindítja a Kassát a németországi Düsseldorffal összekötő közvetlen járatát, amely heti négy alkalommal, hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap jár majd.

Forrás: webnoviny.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS