Magyar ízek piaca harmadszor

Zsebik Ildikó 2019. június 20., 19:50

CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. királyhelmeci képviselete immár harmadik ízben rendezte meg a MAGYAR ÍZEK PIACA elnevezésű szakmai rendezvényét, amelyre június 20-án került sor a Mailáth József Regionális Múzeum tetőterében. 

A résztvevők Fotó: Zsebik Ildikó

Ahogyan azt Drab Melinda, az esemény háziasszonya köszöntőjében elmondta: a rendezvény célja olyan kiváló minőségű termékeket előállító magyar cégek bemutatkozása, akik üzleti partnereket keresnek Szlovákiában. A rendezvény lehetőséget nyújt konkrét üzleti tárgyalások megvalósítására, valamint kóstolással egybekötött termék- és cégbemutatkozásra.

Drab Melinda megnyitója Fotó: Zsebik Ildikó

Őt követően Apró Adrienn, exportfejlesztési igazgató kért szót, aki a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. szolgáltatási portfólióját mutatta be. A résztvevők megtudhatták tőle például azt, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium háttérintézményeként működnek, és Magyarország közép-európai export- és gazdaságfejlesztési törekvéseinek megvalósítását szolgálják. A környező országokban, illetve Lengyelországban összesen 21 külképviseletük van, a 22. megnyitását Csehországban tervezik.

Szlovákiában 6 regionális képviselettel rendelkeznek, és van olyan szlovák cég, amely általuk jutott ki a Vajdaságba. Céljuk a keresletet és a kínálatot összehangolva elősegíteni a magyar vállalkozások sikeres piacra lépését, ezáltal Magyarország exportvolumenének bővülését, a régió versenyképességének fokozását. Széleskörű, a kereskedelmi folyamatok valamennyi szegmensét lefedő szolgáltatási portfóliójukat a magyar vállalkozások igényeihez, illetve a nemzetközi trendekhez igazítják.

Apró Adrienn Fotó: Zsebik Ildikó

Ezt követően kezdetét vették a konkrét tárgyalások. A rendező fél előre kidolgozta, kinek kivel érdemes tárgyalnia, hiszen esetükben a kereslet és a kínálat találkozik.

Keresik a szlovákiai partnereket 

Portálunk három üzletembert szólított meg. Elsőként a MADA-HÚS Kft. kereskedelmi igazgatóját Májer Andrást,  aki Nyírmadáról érkezett, egy sertésvágóhíd képviseletében. Már van királyhelmeci partnere, most is egy konkrét érdeklődővel szeretne találkozni. Vállalkozásuk nagyságáról talán csak annyit, hogy 2000 anyakocát tartanak, és hetente mintegy 1200-1400 sertést vágnak le és értékesítenek. Alkalmazottaik száma 160.

Májer András, Mada-Hús Kft Fotó: Zsebik Ildikó

Horváth Tamás a R-Water Kft képviseletében Komáromból érkezett, és az Akasztón gyártott cukor- és szénsavmentes üdítők, illetve ízesített ásványvizek forgalmazója. Havonta 5-10 raklapnyit értékesít belőlük, elsősorban edzőtermekben. Az ízesített ásványvizek 6 alap ízben kaphatóak, cukorbetegeknek, egészségügyi problémákkal küzdők számára kiválóak.

R-Water Kft Fotó: Zsebik Ildikó

Végül Kelen Réka személyében egy budapesti hölggyel is beszélgettünk. Szülei gyógyszerészek, és egykor a Fabulon termékek megálmodói voltak. A rendszerváltás után saját céget alapítottak, és a naptejektől az alakformálókig, a lábápolószerektől a masszázstermékekig sok mindent létrehoztak. Termékeik tartósítószert,  színezékanyagot nem tartalmaznak. Eddig elsősorban Magyarországon terjeszkedtek, most, amikor a hazai patikákban és drogériákban már megvásárolhatóak termékeik, a külföldi piac meghódítására törekednek.

Képgalériánk:
Kelen Réka Fotó: Zsebik Ildikó

Egyelőre reményteljes tárgyalások elé néznek a szlovák Labaš céggel.

 

 

0 HOZZÁSZÓLÁS