2019. július 16., 19:22

Csaknem 24 ezer egyéni vállalkozónak kezdődik meg a járulékfizetési kötelezettsége

A Szociális Biztosító július elejétől küldi szét az értesítéseket az egyéni vállalkozóknak és az egyéb, önálló kereső tevékenységet végző személyeknek (SZČO) arról, hogy megkezdődött, megszűnt vagy módosult a járulékfizetési kötelezettségük.

Szociális Biztosító

Azt, hogy egy konkrét személynek mekkora összeget kell befizetnie, a 2018-as adóbevallása alapján számolják ki. Összesen mintegy 180 000 küldeményről van szó, ebből 170 000 a levél és 9967 az e-postafiókba küldött elektronikus értesítés.

Összesen 23 392 értesítő szólt a járulékfizetési kötelezettség megkezdéséről, 9625 a megszűnéséről, 147 742 pedig arról, hogy a befizetendő összeg nagysága változatlan maradt, vagy ellenkezőleg, megváltozott.

„A 2019 júliusa utáni járulékot 2019. augusztus 8-ig kell befizetni. Az egyéni vállalkozóknak így elegendő idejük marad arra, hogy a legközelebbi fiókrészlegen tisztázzák az esetleges eltéréseket. Ha az egyéni vállalkozó nem kapott értesítést a Szociális Biztosítótól, forduljon ahhoz a fiókrészleghez, amelyhez tartozik” – tájékoztatott Peter Višváder, a Szociális Biztosító szóvivője.

A biztosító arra is figyelmeztet, hogy azok, akik rendszeres átutalással fizetik be a járulékot, ne felejtsék el a bankjukon keresztül módosítani az utalt összeget, illetve feltüntetni a helyes azonosító adatokat.

Megosztás
Címkék