A Volkswagen Slovakia bezárta kassai üzemét, ahol közel 100 ember dolgozott

ma7 2019. április 23., 11:14

A legnagyobb hazai autógyártó, a Volkswagen Slovakia, olyan tevékenységeket szüntet meg, amelyek nem kapcsolódnak közvetlenül a jármű- és alkatrészgyártási tevékenységekhez. Azt követően, hogy az év elején stomfai (Stupava) szerszámgépgyárból a VW átköltöztette a fém 3D nyomtatóját a németországi wolfsburgi székhelyére, bezárta legkisebb szlovákiai üzemét is a Volkswagen, Kassán. Majdnem száz alkalmazott veszíti el munkáját.

Fotó: Volkswagen Slovakia

Kelet-Szlovákiában a Volkswagen 2004-ben bővítette ki tevékenységét. Enyickén (Haniska pri Košiciach) az orosz piacra szánt járművek előkészítésére összpontosított. A gyakorlatban ez azt jelentette, hogy a pozsonyi gyárban gyártott járműveket Kassán különálló modulokra szerelték szét, bevagonírozták, majd Oroszországba küldték őket, ahol újra összeszerelték őket.

Magas vámok

A tevékenységet az indokolta, hogy az autókra az oroszok magas behozatali vámot vetettek ki. Az autók szétszerelésével majd újbóli összeszerelésükkel sokat tudott megtakarítani a konszern.  Az  eljárás előnye azonban az évek során csökkent, és tavaly a gazdaságossága is megfordult. Oroszország a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) tagjaként arra kényszerült, hogy csökkentse a járművekre kivetett importvámokat olyan szintre, ahol már nem volt az autógyártóknak érdemes bontani, majd újra összeszerelni.

„2004 óta 135 000 járművet készítettünk elő Oroszországba az SKD folyamaton keresztül. Mivel ezek a tevékenységek már nem szükségesek az orosz piacon, kassai csarnokunkat bérbe adtuk ” –  magyarázta Oliver Grünberg, a Volkswagen Slovakia igazgatóságának elnöke. Hozzátette, hogy a kassai gyárban dolgozó munkatársak száma fokozatosan csökkent, és a bezárás idején száznál kevesebbet kellett elbocsátani.

Befejeződött a 3D nyomtatás

A tavalyi év végén a Volkswagen Slovakia a 3D nyomtatással kapcsolatos tevékenységet is abbahagyta. A stomfai üzemében még 2017 májusában indították a világ legnagyobb tömeggyártásra alkalmas fém 3D nyomtatóját.  

Képgalériánk:
Fotó: Volkswagen Slovakia

A Volkswagen Csoport viszont úgy döntött, hogy a németországi Wolfsburgban található székhelyén egy fém 3D-s nyomtató központot hoz létre. A központ, amely  tavaly december elején nyitotta meg kapuit,  kulcsfontosságú eleme a VW és a szakszervezetek közötti egyességnek, amelyet két évvel ezelőtt kötöttek a vállalati versenyképesség növelése érdekében.

Az egyesség értelmében a VW márka 2020-ig közel 30 000 munkahelyet fog bezárni a világ egész részén, és ebből legfeljebb 23 000 munkavállaló lesz Németországból. Ezzel szemben a VW ígéretet tett arra is, hogy az országban kilencezer új munkahelyet hoz létre az innovatív területeken, mint például az adatkezelés, a programozás, az önvezető autók területe vagy a 3D nyomtatás.

A stomfai Volkswagen 3D nyomtatója alumíniumot használt, a prototípusokat és a kis szériás alkatrészeket, illetve járműgyártó szerszámokat gyártottak a világ összes VW gyárába. A technológiát használták az új anyagokkal kísérletező szlovák tudósok is, illetve külsős megrendelők.

Forrás: Trend
0 HOZZÁSZÓLÁS